Sorin Oprescu a demisionat din PSD

 
Sorin Oprescu a demisionat (luni, 21 aprilie 2008) din Partidul Social Democrat şi din toate funcţiile pe care le deţine în cadrul structurilor PSD, urmând să candideze independent la Primăria Capitalei.
 
Demisia a fost acceptată de preşedintele PSD sector 1, Dan Tudorache, care a declarat însă că îl aşteaptă înapoi în partid pe Oprescu, după alegerile locale din luna iunie.
 
După ce şi-a depus demisia, Oprescu a mărturisit că nu i-a fost uşor să recurgă la acest gest, în condiţiile în care a fost membru al PSD din 1995. "După atâţia ani, ţi-e greu! După sufletul meu sunt om de stânga şi nu mă schimb la vârsta mea. Nu am fost niciodată un traseist politic şi nu-mi voi schimba partidul", a subliniat Sorin Oprescu.
 
El a afirmat că PSD i-a spus "ba", în timp ce cetăţenii i-au spus "da", prin semnăturile de susţinere a candidaturii sale la Primăria Capitalei.
 
Potrivit lui Oprescu, candidatura sa nu va "canibaliza" voturile pentru social-democraţi, deoarece fiecare va opta pentru candidatul preferat.
 
"Nu am dorit niciodată să ajung în postura de a candida independent, ci am dorit să mă duc la o luptă, dar, când am constatat că acest drept de a participa la o luptă este refuzat, plus conjunctura politică, am decis să candidez independent. (…) Este greu când alergi singur într-o cursă. Mi s-a mai întâmplat însă de-a lungul vieţii, chiar dacă formal nu era aşa. (…) Nu am nimic de reproşat şi nici nu am de gând să fac rău PSD sau să fiu într-o postură de a face rău unor oameni cu care am lucrat de 16 ani", a spus Oprescu.
 
El a susţinut că s-a înscris independent pentru Bucureşti pentru a câştiga această cursă.
 
Oprescu a precizat că va merge pe o campanie pozitivă, indiferent de ceea ce vor face alţi candidaţi pentru Primăria Capitalei.
 
"Eu voi merge pe o campanie pozitivă, toată lumea s-a săturat de scandal şi de ceartă, dar asta nu înseamnă în schimb că, dacă unii vor începe cu mizerii, nu am să răspund", a spus el.
 
Oprescu a menţionat că, în perioada următoare, va informa presa despre sediul şi staff-ul de campanie, subliniind că speră în sprijinul mass-media.
 
"Dilema mea a fost mult timp că partidul mi-a spus 'ba' şi cetăţenii 'da', dar cetăţenii sunt mai mulţi", a conchis Sorin Oprescu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.