„Cotnari” SA va depozita vinul în cisterne din inox alimentar

Conducerea Societăţii Viniviticole "Cotnari" SA, din judeţul Iaşi, a prevăzut în planul de investiţii pentru anul în curs peste zece milioane de euro. Potrivit directorului executiv al SC Cotnari SA, Constantin Deleanu, investiţiile vor fi materializate în noi plantaţii viticole (în suprafaţă de 230 de hectare), în valoare de peste trei milioane de euro.
 
De asemenea, vor fi achiziţionate tractoare şi maşini agricole. Totodată, bugetul include fonduri de 2 milioane de euro pentru construcţia şi modernizarea a 25 de kilometri de drumuri în incinta societăţii viniviticole şi la exploataţia viticolă. O altă operaţiune, estimată la jumătate de milion de euro, vizează modernizarea sistemului de canalizare şi tractare a apelor reziduale din combinatul de vinificaţie.
 
Proiectele de investiţii vor avea impact şi asupra capacităţii de depozitare a vinurilor la combinatul de vinificaţie, prin înlocuirea cisternelor din beton cu cisterne din inox alimentar, pentru o capacitate de 11 milioane de litri.

 
Totodată, vor fi achiziţionate cisterne din inox alimentar şi instalaţii de fermentare la temperatura controlată a mustului, pentru creşterea capacităţii de decantare a mustului cu aproximativ 500.000 de litri.
 
Această necesitate, susţine directorul executiv al SC "Cotnari" SA, a apărut ca urmare a măririi suprafeţelor cultivate cu viţă de vie, cu 450 ha în anii 2007 şi 2008. Valoarea investiţiei, atât pentru modernizarea capacităţii de depozitare, cât şi pentru creşterea capacităţii de decantare, se cifrează la 5,1 milioane de euro.
 
În anul 2007, Societatea Viniviticolă "Cotnari" SA a avut o cifră de afaceri de 24,5 milioane de euro.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.