„Electroconstrucţia Elco” SA Bacău investeşte într-un ansamblu rezidenţial

În următorii ani, Bacăul se va extinde în zona de nord-vest cu un nou cartier format din 10 blocuri de locuinţe cu regim de înălţime parter plus şase etaje şi mansardă. Ansamblul rezidenţial dezvoltat de SC "Electroconstrucţia Elco" SA Bacău va fi amplasat pe strada Vasile Pârvan nr. 29 şi va oferi un total de 240 de apartamente.
 
Cele 10 blocuri de locuinţe şi 170 locuri de parcare au la dispoziţie un teren în suprafaţă de 1,5 hectare. "Suntem în stadiu final în ceea ce priveşte avizele, mai exact aşteptăm să primim autorizaţia de construire. Astfel, în termen de maxim o lună sperăm să demarăm lucrările la primul bloc de locuinţe, care este planificat a fi dat în folosinţă la sfârşitul acestui an. Deocamdată nu ştim dacă vom ataca lucrările la mai multe blocuri în aceeaşi perioadă sau le vom construi pe rând", ne-a spus Radu Iliuţă, director executiv al SC "Electroconstrucţia Elco" SA Bacău.
 
Toate cele 10 blocuri vor avea o configuraţie similară atât la interior, cât şi la exterior, cu deosebirea că vor fi colorate diferit. "La ora actuală, ne gândim să oferim un ansamblu rezidenţial pentru populaţia cu venituri medii. Ca urmare şi finisajele vor fi din aceeaşi gamă de preţ. Vom pune totuşi accent deosebit pe arhitectura exterioară.
 
Astfel, una dintre faţade va fi amenajată cu perete cortină. Aspectul modern va fi completat de jocurile de volumetrii şi de lifturile externe, cu perete din sticlă, care dau un caracter de spectaculozitate oricărei clădiri", ne-a dezvăluit reprezentantul dezvoltatorului câteva detalii legate de aspectul exterior al blocurilor.
 

Fiecare dintre cele 10 corpuri de clădiri de locuinţe va avea o amprentă la sol de 240 mp, ce se va regăsi la toate etajele, mai puţin mansarda care măsoară aproximativ 60% din aria unui nivel. "Fiecare etaj este împărţit astfel încât să facă loc pentru două apartamente cu două camere, de 70 mp utili, şi unui apartment de trei camere, cu o suprafaţă utilă de 80 mp. La mansardă vor fi amenjate trei garsoniere cu arii de 42-45 mp", a mai spus Radu Iliuţă.
 
La interior, apartamentele vor fi dotate cu centrală proprie, obiecte sanitare, gresie, faianţă, parchet laminat şi tâmplărie termopan cu profile PVC.
 
"Preconizăm că preţul de vânzare al apartamentelor se va situa în jurul sumei de 700-800 de euro pe metrul pătrat. Dacă piaţa va cere locuinţe cu finisaje din gama de lux, ne vom conforma şi vom oferi apartamente cu un grad sporit de confort. În principiu, plata se va face când blocurile vor ajunge la cheie. Însă, luăm în calcul şi posibilitatea de a demara contractările imediat ce vom perfecta un preţ şi chiar ne gândim să oferim discount-uri de 1-3% pentru clienţii care sunt dispuşi să încheie contracte din stadiul de machetă", a completat reprezentatul beneficiarului.
 
Partea de proiectare arhitecturală a ansamblului a fost asigurată de SC "Sapro Construct" SRL Bacău, iar lucrările de construcţie au fost încredinţate firmei "Unic General Construct" SRL, de asemenea, din Bacău.
 
 
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.