O clădire CEC din Piatra Neamţ va fi transformată în centru de afaceri

 
După ce a cumpărat la licitaţie clădirea CEC din Piatra Neamţ, de pe strada Cuejdi, SC "Proinvest Building" SRL Bucureşti se pregăteşte să o transforme într-un centru de afaceri. Imobilul a fost achiziţionat de societatea româno-cipriotă, specializată în construcţiile pe structură metalică, în decembrie 2006, cu suma de 1,2 milioane euro.
 
Clădirea respectivă este formată din subsol, demisol, parter şi şase etaje, având o amprentă la sol de 600 metri pătraţi. "Intenţionăm să înălţăm imobilul cu încă două etaje şi să-l modernizăm în totalitate. Supraînălţarea se va face pe o structură metalică ce va fi îmbrăcată cu pereţi cortină. Ulterior vom oferi clădirea spre închiriere oamenilor de afaceri care vor dori să-şi amenajeze acolo birouri şi sedii de firmă", ne-a spus Shai Fixler, reprezentant al SC "Proinvest Building" SRL Bucureşti.  
 
Parcare suspendată peste pârâul Cuejdi

 
Proiectul presupune şi o lucrare mai puţin întâlnită în România, şi anume construire unei parcări de 26 de locuri peste albia Pârâului Cuejdi. Aceasta se va realiza prin turnarea unei plăci din beton fixată peste albie, cu acces din strada Cuiejdi. În acest scop, dezvoltatorul a concesionat de la Primăria Piatra Neamţ o suprafaţă de teren de 550 mp pentru finalizarea accesului în parcarea suspendată peste râul Cuejdi.
 
"Valoarea totală a lucrărilor se ridică la peste 1,5 milioane de euro. Am primit toate aprobările şi avizele necesare şi urmează să începem partea de construcţie propriu-zisă. Sperăm ca în 3-4 luni, proiectul să fie pus în practică", a mai spus Shai Fixler.
 
SC "Proinvest Building" SRL Bucureşti are drept acţionari două persoane juridice: "Ranis Investments Limited", cu sediul în Limassol, Cipru, şi o participare de 95% la beneficii şi pierderi, alături de "Navigator Group" SRL Bucureşti, cu doar 5% participare. Cu toate acestea, administrator este un cetăţean de origine israeliană, Zvi Ichaki, născut la data de 03.12.1941.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.