Suceava mai are un „plus” de 47.000 mp de spaţii comerciale

Deschiderea complexului "Shopping City Suceava" le aduce sucevenilor 47.000 de metri pătraţi de spaţii comerciale, acestea fiind  situate pe amplasamentul fostei fabrici de mobilă "Mobstrat".
 
Aceasta înseamnă că, în pragul sărbătorilor pascale, aceeaşi "plăcintă" (piaţă) se va împărţi între mai multe "guri" (retaileri), fapt care se va resimţi probabil în bugetul încasărilor pe Suceava ale Kaufland, Selgros şi Metro Cash&Carry.
 
Dacă este să luăm în calcul faptul că, în scurt timp, va apărea şi "supraregionalul" Iulius Mall (după cum s-au lăudat dezvoltatorii), cu cei 125.000 mp ai săi, la care se va adăuga şi Galleria Mall la intrarea în municipiu, atunci apare întrebarea dacă piaţa suportă "greutatea" atâtor sute de mii de metri pătraţi comerciali.

 
Reprezentanţii "Priceton Investments", proprietarii centrului comercial proaspăt inaugurat, şi-au exprimat îndoiala în această privinţă. "Cred că un oraş de dimensiunile Sucevei ar fi putut suporta un stoc de 100.000 de metri pătraţi de spaţii comerciale în aproximativ zece ani, nu acum", a declarat recent Magnus Lofgren, reprezentant al "Priceton Investments", făcând referire la cei peste 100.000 de metri pătraţi de spaţii comerciale care vor fi livraţi după finalizarea proiectelor Iulius Mall Suceava şi Galleria Suceava. "Shopping City" mizează pe câştigarea pieţei locale prin "ancore" venite din rândul jucătorilor de retail Carrefour, Baumax, Mobexpert şi Media Galaxy.
 
Până la acest moment, complexul a presupus o investiţie de aproximativ 70 de milioane de euro. Proiectul a fost iniţiat de către "Priceton Limited" care s-a asociat ulterior cu "North Real Estate Oportunities Fund" (actualul "Argo Real Estate Opportunities Fund"), în urma acestui parteneriat fiind înfiinţată societatea "Priceton Investments" SRL.
 
Shopping City Suceava în cifre:
Investiţie – 70.000.000 euro
Număr total angajaţi – aproximativ 2.000
Număr vizitatori estimaţi – 600.000 vizitatori
Suprafaţă totală închiriabilă – 47.100 mp
Durata dezvoltării proiectului – 2 ani
Citește și
1 Comentariu
 1. mihai spune

  Lipsa de profesinalism la retaileri ,au gresit la calcul,nu si-au inchipuit ca botosenenii se vor satura de naveta .Botosaniul are 119.000 locuitori numai orasul , iar Suceava 105.000 ,In cel mult un an se deschide mallul la Botosani iar in cel mult 2 ani Realul deschide Hipermarket.
  Cine sa mai cumpere Radautiul este mic si departe la fel Falticeniul si Gura Humor.
  Domnilor RETAILERI mai faceti studii profesioniste de piata,consultati manuale de specialitate .Credeti ca turistii vor compensa deficitul de cumparatori .
  In nici un caz,ginditiva ca la est de botosani o populatie de circa 300.000 de locuitori nu are nici un hipermarket iar in Orasul suceava la 105.000
  locuitori sint vreo 8.Unde ati facut scoala?sau credeti ca se va trezi Stefan cel Mare sa cumpere?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.