„Teba Industries” SA ramâne doar cu fabrica de la Iaşi

 
Acţionarii grupului cu activităţi în industria textilă "Teba Industries" au decis să închidă fabrica din Arad şi să relocheze activitatea la Iaşi, din cauza deficitului de personal din zona de vest a ţării şi a creşterilor salariale.
 
"Pentru fabrica din Iaşi, forţa de muncă este mai ieftină şi este mai uşor de găsit personal calificat. Atunci când Iaşul nu va mai avea nici el aceste avantaje, ne vom îndrepta atenţia spre Republica Moldova", a declarat Laura Madoşă, manager general al "Teba Industries" SA.
 
Grupul "Teba Industries" este o investiţie realizată în România de "Cross Venture", companie deţinută la rândul său de "Colombo Group" din Elveţia. Investiţia iniţială a constat în achiziţionarea de pachete majoritare ale unor fabrici renumite cu profil textil din Arad şi Iaşi.

 
În anul 1999, a fost achiziţionat un pachet de 98,13% din capitalul social al SC "Teba" SA Arad, având ca obiect de activitate producerea ţesăturilor din bumbac şi tip bumbac.
 
În martie 2000, grupul a cumpărat 51% din capitalul social al SC "Tomiris" SA Iaşi, producătoare de ţesături din mătase şi fire tip mătase. Fabricile au trecut printr-un proces de retehnologizare, realizându-se achiziţii de utilaje din comunitatea europeană, care au făcut posibilă atingerea unei capacităţi anuale de producţie de 15.000.000 bucăţi integral confecţionate (începând de la realizarea ţesăturii, a tricotului şi până la finisajul chimic, vopsire în bucată, efecte speciale, croi, broderie, imprimare).
 
Ceea ce nu au putut însă schimba acţionarii "Teba Industries", prin măsurile luate, au fost condiţiile de piaţă tot mai vitrege pentru producătorii de textile, în contextul invaziei de produse asiatice şi al penuriei de forţă de muncă.
Citește și
1 Comentariu
  1. ela spune

    lucrez la teba si cei care sunt la conducere au facut praf firma

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.