EUR
4,84 RON
(-0.01%)
USD
4,29 RON
(-0.38%)
GBP
5,38 RON
(-0.75%)
CHF
4,55 RON
(-0.09%)
BGN
2,47 RON
(-0.01%)
BYN
1,75 RON
(-0.28%)
CAD
3,16 RON
(-0.09%)
RSD
0,04 RON
(-0.02%)
AUD
2,98 RON
(-0.02%)
JPY
0,04 RON
(-0.28%)
CZK
0,18 RON
(+0.12%)
INR
0,06 RON
(-0.11%)

O profesoară de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, colaborator la prima enciclopedie despre copilărie

 
O profesoară de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi face parte din echipa care a elaborat prima enciclopedie despre copilărie din lume.
 
Prof. univ. dr. Doina Balahur, cadru didactic la Universitatea "Al.I. Cuza" din Iaşi, este autoarea unui capitol despre România publicat în volumul "Europa" al enciclopediei "Children's Issues Worlwide", editată de Greenwood Press, cel mai mare grup editorial specializat în publicarea de astfel de opere.
 
Lucrarea este prima enciclopedie din lume pe tematica problemelor copilului, copilărie şi drepturile copilului, editată în şase volume, apărute în luna ianuarie a acestui an.
 
Editorul general al ediţiei este Irving Epstein, profesor de studii ale educaţiei la Illionis Wesleyan University iar editorul volumului în care a apărut articolul este Leslie Limage, coordonator pentru Europa al UNESCO.
 
Doina Balahur este psiholog, sociolog, jurist şi profesor la Facultatea de Filosofie, Catedra de Sociologie şi Asistenţă Socială. Ea este autoarea a numeroase cărţi, studii şi cercetării în domeniul sociologiei judirice, psiho-sociologiei copilăriei, drepturilor omului, managementului social şi dezvoltării comunitare.
 
Capitolul despre România din cadrul acestei lucrări, este rezultatul implicării profesoarei Balahur în activitatea Grupul de Cercetare Internaţională al International Sociological Association – asociaţie internaţională a sociologilor, fondată de UNESCO.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata