2.650 de angajaţi ai Poştei Române vor fi disponibilizaţi

 
Un număr de 2.650 de angajaţi ai Poştei Române vor fi disponibilizaţi în primul an de implementare a strategiei de restructurare, a declarat preşedintele Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR), Dan Mihai Toader.
 
"În primul an de aplicare a strategiei, 2008-2009, vor fi disponibilizaţi 2.650 de angajaţi din diferite segmente de activitate care au legătură cu modernizarea poştei, dar şi cu modul operaţional de desfăşurare a activităţii", a spus Toader.
 
Potrivit sursei citate, această disponibilizare din unele departamente nu înseamnă neapărat reducerea personalului, pentru că în unele segmente Poşta Română este deficitară din acest punct de vedere şi ar trebui să angajeze personal în perioada următoare.
 
"Pentru 2008, numărul mediu de angajaţi cuprinşi în bugetul din acest an este de 36.000, mai mare decât în 2007, iar acest lucru a fost dictat de creşterea volumelor de afaceri", a explicat preşedintele Poştei Române.
 
Pentru atragerea personalului în sectoarele deficitare ale poştei, conducerea CNPR a crescut salariile de încadrare pentru personalul debutant până la o medie de 800 lei, în condiţiile în care anterior, pentru această categorie, salariul de încadrare era minimul pe economie.
 
"La acest venit se mai adaugă o serie de sporuri, bonuri de masă şi alte beneficii", a arătat Toader.
 

În ceea ce priveşte numărul de disponibilizaţi care ar putea fi preluat în sectoarele deficitare, preşedintele Poştei Române a afirmat că ar fi ideal să poată fi preluat în totalitate, deoarece acest lucru înseamnă pe lângă conotaţia socială şi un efort financiar pentru CNPR, în condiţiile în care se plătesc salarii compensatorii în funcţie de vechime.
 
"Avem prevăzut în buget plata până la 20 de salarii medii în cazul disponibilizărilor", a spus Toader.
 
Planul de restructurare a fost aprobat de AGA în data de 22 aprilie şi urmează să fie promovat cât mai rapid de Guvern, după care va demara aplicarea lui.
 
"Acest plan de restructurare are titlul de strategie şi are prevăzute o serie de măsuri care vor avea ca rezultate creşterea profitabilităţii companiei. Este vorba de investiţii importante în infrastructură, reaşezarea infrastructurii de reatail, calibrarea numărului de agenţii în funcţie de comunităţile pe care le deservim, transport aerian al trimiterilor, reînnoirea parcului auto", a mai spus preşedintele Toader.
 
Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) care a acordat Poştei Române un credit de 50 de milioane de euro a acceptat să susţină decizional toate măsurile din planul de restructurare al companiei.
 
Compania Naţională Poşta Română a obţinut în 2007 un profit brut de 11 milioane de euro, în scădere faţă de 2006, când a înregistrat 15 milioane euro. În ceea ce priveşte veniturile CNPR obţinute în 2007, acestea au depăşit un miliard de lei (1,074 miliarde lei), în creştere cu 25% faţă de 2006, în timp ce cheltuielile totale au depăşit 1,036 miliarde lei.
 
Pentru 2008, preşedintele CNPR estimează o creştere a cifrei de afaceri cu peste 40%, până la un nivel de 400 milioane euro şi atingerea unui profit brut cel puţin similar cu cel din 2007. Poşta Română deţine în prezent peste 7.100 de oficii la nivel naţional, din care 1.100 informatizate şi are aproximativ 35.000 de angajaţi. Acţionarii companiei sunt Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei şi Fondul "Proprietatea", cu 75%, respectiv 25% din capital.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.