Curs gratuit dedicat tranzacţionării instrumentelor financiare derivate

 
Bursa din Sibiu organizează, la Bucureşti, un curs gratuit de iniţiere în tranzacţionarea instrumentelor financiare derivate, informează un comunicat al Sibex.
 
Cursul se desfăşoară pe 9 şi 10 mai, circa 6 ore/zi, şi cuprinde prezentări ale mecanismului de tranzacţionare pe piaţa futures şi options.
 
De asemenea, se vor expune paşii de acces pe piaţa Sibex, avantajele derivatelor faţă de produsele spot, strategiile de tranzacţionare (speculaţie, arbitraj, acoperirea riscului), strategii simple şi complexe cu opţiuni (combinaţii futures/options/spot), utilizarea platformei de tranzacţionare WebTrader dedicată investitorilor individuali pe piaţa Sibex, precum şi procedura de deschidere a unui cont de tranzacţionare demo pe platforma WebTrader.
 
Cursul va avea loc la Academia de Ştiinţe Economice din Bucureşti (ASE), iar înscrierile se pot efectua on-line, prin accesarea site-ului www.sibex.ro.
 
Evenimentul se înscrie în campania de promovare a investiţiilor la termen şi constă în cursuri gratuite de iniţiere în tranzacţionarea pe piaţa futures şi options, derulată în intervalul aprilie-iunie.
 
Scopul campaniei este promovarea produselor Sibex – contractele futures şi options (în special derivate pe acţiuni) şi familiarizarea investitorilor de pe piaţa de capital, cu avantajele şi mecanismul de tranzacţionare a acestor instrumente.
 
Până în prezent, Sibex a organizat alte trei astfel de cursuri în oraşele Cluj-Napoca, Sibiu şi Braşov.
 
Cursuri de acest gen mai sunt programate astfel: Iaşi, 16-17 mai; Satu Mare, 23-24 mai; Arad, 30-31 mai; Galaţi, 6-7 iunie; Craiova, 13-14 iunie; Constanţa, 27-28 iunie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.