Iniţiativa legislativă pentru instituirea Zilei Bărbatului pe 5 Mai ia drumul Parlamentului!

0
  • COMUNICAT DE PRESĂ
 
Initiaţiva legislativă pentru instituirea Zilei Bărbatului pe 5 Mai şi declararea ei, alături de 8 Martie, ca sărbătoare legală se îndreaptă cu paşi repezi către Parlamentul României! În numai patru săptămâni, proiectul legislativ lansat de Organizaţia Bărbaţilor din România (OBR) şi sprijinit de Bergenbier a reuşit să strângă numărul de semnături necesare depunerii în Parlamentul României.
 
Potrivit Constituţiei României, pentru ca o iniţiativă legislativă să poată intra în dezbaterea Parlamentului, trebuie îndeplinite cumulativ trei condiţii: existenţa a 100.000 de semnături de susţinere din partea cetăţenilor ţării, strânse din cel puţin 15 judeţe, cu un minim de 5.000 de semnături din fiecare judeţ.
 
Numărul necesar de adeziuni a fost deja atins, dar procesul de strângere de semnături va continua până în jurul datei de 5 mai.
 
"Este surprinzătoare viteza de reacţie cu care oamenii au îmbrăţişat ideea acestui proiect legislativ. În numai o lună de zile am reuşit să adunăm numărul de semnături solicitat de lege, ceea ce ne bucură enorm, dar ne şi ambiţionează «să nu trecem cu nota minimă». De aceea vom continua să strângem semnături şi în următoarele zile, pentru a arăta ca voinţa românilor de a avea zile libere de 8 martie şi 5 mai este una «în masă». Pe de altă parte, sunt în continuare oameni care vor să voteze şi nu ar fi corect să le refuzăm acest drept, de vreme ce pe semnăturile cetăţenilor se sprijină întregul proiect", a declarat Paul Ghiţiu, purtătorul de cuvânt al Organizaţiei Bărbaţilor din România.
 
În perioada următoare, listele cu semnături vor lua drumul primăriilor din oraşele şi sectoarele Capitalei unde au fost strânse adeziunile, pentru validare, urmând ca apoi atât iniţiativa legislativă, cât şi toate listele cu semnături să fie depuse în Parlamentul României.
 
"Bergenbier continuă să îşi ofere sprijinul deplin pentru această iniţiativă legislativă. De altfel, campania de comunicare, vizibilă pe tv, în presa scrisă, pe panourile stradale şi pe internet, tocmai intră într-o nouă fază, cu noi execuţii, care anunţă faptul că ţara întreagă ne susţine şi că mergem mai departe către Parlament. Şi dacă drumul iniţiativei legislative nu s-a încheiat încă, Bergenbier nu îi uită pe barbaţi şi pregăteşte şi în acest an o super sărbătoare, desigur – pe 5 Mai", a afirmat Adrian Văncică, purtătorul de cuvânt al Bergenbier în campania de susţinere a iniţiativei legislative.
 
Iniţiativa legislativă a OBR are drept scop instituirea zilei de 5 mai ca Zi a Bărbatului şi declararea Zilei Femeii (8 martie) şi Zilei Bărbatului (5 mai) sărbători legale. Campania de strângere de semnături a fost demarată la începutul lunii aprilie, după primirea avizului Consiliului Legislativ şi publicarea în Monitorul Oficial.
 
Strângerea de semnături a fost organizată de OBR, cu sprijinul Bergenbier, în toate cele 6 sectoare ale Capitalei şi în 12 oraşe importante din ţară: Timişoara, Constanţa, Iaşi, Oradea, Râmnicu Valcea, Alba Iulia, Brăila, Craiova, Galaţi, Suceava, Ploieşti şi Piatra Neamţ.
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.