O persoană a reclamat la ANPC că s-a îmbătat dintr-o singură sticlă de bere

0
 
O persoană a reclamat la Inspectoratul Regional pentru Protecţia Consumatorului (IRPC) Argeş, în perioada sărbătorilor de Paşte, calitatea necorespunzătoare a berii cumpărate pentru că s-a îmbătat dintr-o singură sticlă, potrivit Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Conusmatorului (ANPC).
 
IRPC Argeş a mai fost sesizat şi că, într-un magazin alimentar, un consumator a solicitat rinichi şi a primit ficat.
 
ANPC precizează însă că, spre deosebire de alţi ani, sectorul produselor alimentare se află pe ultimul loc în topul reclamaţiilor înregistrate la Oficiile Judeţene pentru Protecţia Consumatorilor, excepţie făcând sesizările cu privire la carnea de miel dublu etichetată (la Prahova) sau asupra căreia existau dubii cu privire la provenienţă (în Braşov), la carnea de pui alterată sau berea expirată (într-un magazin din Timişoara). S-au primit reclamaţii în legătură cu diferenţele de preţ între raft şi casă ale aceluiaşi produs, dar şi în legătură cu aglomeraţia din marile magazine (în Bucureşti), ca şi comportamentul agresiv al vânzătorilor în magazinele alimentare (în Mureş).
 
Comparativ cu anii trecuţi, când românii reclamau în număr mare calitatea îndoielnică a produselor alimentare comercializate în perioada sărbătorilor, anul 2008 înregistrează o scădere vizibilă, fapt care conduce la concluzia că a crescut gradul de informare a consumatorului român, acesta acordând o atenţie mult mai mare la cumpărarea produselor, dar şi că piaţa începe să funcţioneze pe principii corecte, respectiv calitate şi concurenţă, susţine ANPC.
 
De Paşti, românii au reclamat în special calitatea serviciilor – presiunea insuficientă a apei în apartamente, lipsa semnalului TV prin cablu, fluctuaţii de tensiune a curentului electric, internet la viteză scăzută.
 
La IRPC Satu Mare, un turist a reclamat faptul că apa în piscina unui hotel din Padiş era prea rece pentru baie.
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.