Cea mai mare navă din lume va brăzda în curând Mediterana

 
Mister Adam Goldstein, preşedintele Royal Caribbean International, dorea de multă vreme să prezinte publicului ultima sa creaţie – "Independence of the Seas", cea mai mare navă de croazieră din lume.
 
Acum obiectivul a fost atins pe deplin: surpriza în faţa a ceva nemaivăzut până acum a existat, şi a fost foarte mare chiar şi în rândul celor mai experţi oaspeţi din domeniu, veniţi din toate colţurile lumii, pentru a participa la călătoria inaugurală care va dura însă numai 48 de ore: de la Southampton, în jurul insulei Wight, şi întoarcere la Southmapton, urmând ca acest pahiderm al mării să înceapă să brăzdeze în curând apele Mediteranei pentru a intra în concurenţă directă cu celelalte companii navale, notează La Repubblica.
 
Nava aspiră să afirme şi să răspândească în rândul publicului un nou concept de croazieră, şi chiar ceva mai mult: respectiv să devină un loc în care fiecare experienţă, fie de pură relaxare sau de distracţie extremă, să fie unică, de nerepetat şi de neuitat pentru cei 3.634 pasageri pe care îi poate găzdui această navă. Trebuie spus că instrumentele de afirmare a acestui nou concept există deja, teoretic: se pare că pe această navă orice dorinţă poate fi îndeplinită, pentru bătrâni, adulţi, tineri şi copii.
 
"Independence of the Seas" va efectua croaziera inaugurală pe 2 mai de la Southampton iar apoi îşi va stabili baza în portul din sudul Angliei pentru întreaga vară a anului 2008, devenind cea mai mare şi mai inovatoare navă de croazieră având ca bază un port din Marea Britanie. Croazierele disponibile cuprind croaziere de 4 nopţi spre Cork, croaziere de 11 nopţi în Insulele Canare şi croaziere în Mediterana de 14 nopţi.
 
Oaspeţii de la bord vor rămâne uimiţi în faţa noilor spectacole de teatru care vor fi prezentate pe parcursul după-amiezilor şi a serilor pe fiecare din itinerariile alese. Un singur exemplu: spectacoul pe gheaţă despre lunga călătorie a unei viori Stradivarius, cu interpreţi de muzică de jazz şi ţigani unguri şi cu coregrafiile care atestă diferitele culturi din locurile străbătute de vioară. Trupa este alcătuită din foşti campioni mondiali şi olimpici de patinaj pe gheaţă din Republica Cehă, Rusia, Canada şi SUA. Apoi pentru cei cărora le place dansul, un spectacol gen "Dansez pentru tine", sau concerte de muzică clasică, în fine, muzică pentru toate gusturile.
 
Nava mai dispune şi de o "5th Avenue", care se află chiar în centrul navei: o alee lungă cu plante şi opere de artă realizate de cei mai talentaţi 35 de artişti britanici; aici se află restaurante, baruri, magazine de tot felul pentru cumpărături.

 
De asemenea, este dotată cu un centru fitness la bord, cu 126 de aparate, precum şi cu un ring pentru box de dimensiuni regulamentare. Pentru cine doreşte să se odihnească în cabina proprie, are la dispoziţie un TV cu plasmă, un serviciu la domiciliu gratis, iar cine doreşte să se simtă un nabab, este disponibilă Presidential Family Suite – unde pot sta 14 persoane, are patru dormitoare, patru băi şi o zonă externă de 75 mp, cu bar, sufragerie, cadă cu hidromasaj, etc.
 
Cât costă? Ni se spune că preţurile sunt "normale": 4 nopţi – 668 euro, 11 nopţi – 1425 euro, 14 nopţi – 2342 euro.
 
Comandantul se numeşte Teo Strazicic, este croat din Dubrovnik, splendidul oraş medieval de pe ţărmul Adriaticii.
 
El conduce un echipaj alcătuit din 1.360 de persoane şi, deci, răspunde de un adevărat oraş, cu peste 5.000 de locuitori. El s-a născut într-o familie de marinari, şi ca atare nu i-a fost greu să decidă, în 1980, să ia calea mării.
 
Până în 1994 a lucrat pe nave comerciale navigând în toată lumea. Apoi a intrat în Majesty Cruise Lines ca ofiţer secund, iar din 1997 este angajat la Royal Caribbean International. De atunci a lucrat pe "Grandeur of the Seas", Legend of the Seas, Rhapsody of the Seas şi recent la bordul navei Monarch of the Seas. Soţia sa şi cele trei fiice adoră croazierele alături de el. În timpul liber, comandantul se dedică scufundărilor în mare şi picturii.
 
Nava are o lungime de 339 metri, iar poziţionată pe uscat, în poziţie verticală, de la pupă la proră, ar depăşi cu mult înălţimea turnului Eiffel (300 m). Are o greutate brută de 160.000 de tone, o lăţime de 56 metri (mai lată decât Casa Albă (51 m). În teatrul Alhambra există 1.350 locuri pentru spectatori, iar Royal Promenade – corso-ul intern aflat în centrul navei – are lungimea unui teren de fotbal – 135 m.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.