Mihail Gorbaciov a semnat un ordin neoficial de ucidere a lui Ioan Paul al II-lea

 
Un jurnalist american a descoperit un document referitor la atentatul asupra papei. John O. Kohler afirmă în paginile săptămânalului polonez "Wprost" că Mihail Gorbaciov a semnat un ordin neoficial de ucidere a lui Ioan Paul al II-lea.
 
"A se utiliza toate posibilităţile disponibile pentru a preîntâmpina direcţia nouă din politică iniţiată de papa polonez, iar în caz de necesitate – a se folosi mijloace care depăşesc dezinformarea şi discreditarea". Un asemenea ordin a fost dat în noiembrie 1979 subordonaţilor din KGB de membrii secretariatului CC al PCUS – informează John O. Kohler în săptămânal şi în cartea "Este vorba despre papă. Spioni la Vatican".
 
Documentul a fost semnat de şeful propagandei de partid, Mihail Suslov, membrii prezidiului CC al PCUS – Andrei Kirilenko şi Konstantin Cernenko, şi de secretarii CC Konstantin Rusakov, Vladimir Ponomarev, Ivan Kapitonov, Mihail Zimianin, Vladimir Dolgih şi Mihail Gorbaciov. Prim secretar al CC al PCUS era pe atunci Leonid Brejnev.
 
"Am fost şocat atunci când am găsit acest ordin. Mijloacele care «depăşeau dezinformarea şi discreditarea», însemnau pur şi simplu acordul pentru uciderea papei", spune Kohler.
 

Informaţia nu l-a surprins pe judecătorul italian Ferdinando Imposimato, acum ieşit la pensie, care se ocupă de ani de zile de culisele atacului asupra papei. El afirmă că ştia de mult timp despre document.
 
Despre existenţa lui a vorbit în câteva interviuri din presa italiană chiar Mihail Gorbaciov. Imposimato este convins că la aceeaşi şedinţă din noiembrie 1979 a fost luată decizia privind atentatul din piaţa San Pietro.
 
Acest lucru, însă – crede el – nu va fi confirmat niciodată de Gorbaciov.
 
Politicienii polonezi sunt şocaţi de informaţie. "Acest lucru arată cât de îngrozitor a fost sistemul. Cât de aspră era conducerea Uniunii Sovietice", a spus Michal Kamiñski din Cancelaria Prezidenţială. El a atras atenţia asupra faptului că semnătura lui Gorbaciov, cel care a contribuit ulterior esenţial la căderea imperiului răului, arată cât de întortocheate sunt destinele umane şi că situaţiile albe sau negre sunt dificil de găsit.
 
Şeful Clubului PO (Platforma Cetăţenească) a subliniat faptul că, în cazul în care informaţia este adevărată, Mihail Gorbaciov ar trebui să suporte o pedeapsă politică. "Poate că încercarea şefilor statelor europene de a sedistanţa ar fi o bună pedeapsă politică", a spus el.
loading...

Citește și
Loading...

1 Comentariu
  1. dorinteodor spune

    doamne ce ma mira acest document. pina acum eram ferm convins ca turcul s-a dus din intimplare la vatican si a tras pentru ca-l deranja zgomotul…

    gorbaciov, dupa ce a semnat ce a semnat, ar fi trebuit sa refuze premiul nobel din motive personale. va dati seama cum ar fi fost daca atentatul reusea?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.