CERF a ajuns la a 17-a ediţie

 
A 17-a ediţie a expoziţiei şi conferinţei internaţionale CERF – Computer & Electronics Romanian Fair – se va desfăşura în acest an, în perioada 7-11 mai, la "Romexpo", aceasta reunind peste 600 de mărci în 130 de standuri, potrivit datelor anunţate de organizatorul evenimentului Expotek.
CERF va fi structurată pe secţiuni, suprafaţa totală depăşind 14.000 de metri pătraţi.
 
Potrivit organizatorilor, pe o suprafaţă de 12.500 mp vor putea fi vizitaţi, la secţiunea Comunicaţii, principalii operatori de telefonie, furnizorii de servicii Internet şi transfer de date, furnizorii de echipamente şi soluţii în domeniul comunicaţiilor. Soluţii şi sisteme IT, produse electronice este o secţiune dedicată furnizorilor de soluţii digitale pentru biroul fix sau mobil, audio-video, multimedia.
 
"Imaging Expo", secţiunea dedicată fotografiei digitale şi artei fotografice, reuneşte producătorii şi distribuitorii de aparatură foto digitală şi tehnologie de procesare şi prelucrare a imaginii fotografice, iar în secţiunea Soluţiilor IT pentru afaceri şi distribuţie IT vor fi prezenţi distribuitori de hardware şi software, furnizori de soluţii IT, software, servicii şi aplicaţii pentru companii din diverse domenii de activitate.
 
"Expotek" va organiza în 2008, la CERF, trei concursuri. "Vizitează CERF şi poţi câştiga un laptop multimedia Dell XPS", organizat în parteneriat cu revista go4it!, "Cel mai cool gadget", organizat de Expotek în parteneriat cu revista "Stuff", şi concursul de fotografie "CERF te pregăteşte pentru viitor!", în cadrul căruia vizitatorii vor fi premiaţi pentru cele mai bune fotografii pe care le fac în cadrul expoziţiei.
 
De asemenea, în cadrul CERF se va organiza ediţia a XII-a a "Zilei Comunicaţiilor", în data de 8 mai, unde va fi prezentat contextul local şi global al industriei telecom din România.
 
Astfel, vor fi discutate subiecte legate de reţelele omniprezente care schimbă modelele de business şi reprezintă provocări pentru operatorii tradiţionali, valoarea socio-economică a comunicaţiilor mobile şi revoluţionarea conţinutului digital în zone ca advertising mobil, servicii financiare, reţele sociale.
 

De asemenea, anul 2008 va fi anul WiMAX, iar subiectele legate de această tehnologie, vor fi analizate în cadrul "Zilei Comunicaţiilor". Barierele încă prezente legate de introducerea WiMAX sunt cele privind disponibiltatea spectrului, competiţia standardelor de celular, recuperarea investiţiei. Totuşi, un număr mare de operatori mobili au ales deja WiMAX ca tehnologie de acces, cu un model viabil de business. 2008 combină ritmul alert de dezvoltare a terminalelor de acces şi a tehnologiei backhaul, cu o cerere crescută de bandă, indicând faptul ca 2008 poate deveni anul adopţiei pe scară largă a WiMAX.
 
O altă tendinţă a anului 2008 se referă la adoptarea de standarde simplificate, în prezent existând 30-40 sisteme de operare pentru terminale mobile, care vor fi reduse la 4-5. Pe termen lung, operatorii mobili eficienţi vor acoperi şi piaţa serviciilor de comunicaţii fixe.
 
Tehnologia HSPA introdusă de 250 de vendori în 400 de produse, asigura 40Mb/s downlink şi va ajunge la 100Mb/s cu dezvoltarea tehnologiei Long Term Evolution (LTE). LG Electronics a prezentat în cadrul Congresului Mondial GSMA de la Barcelona tehnologia LTE, în cooperare cu Alcatel-Lucent şi Nortel, care reprezintă o tehnologie de ultima oră şi care ar putea deveni tehnologia standard pentru reţelele mobile 4G.Tehnologia wireless LTE este de două-trei ori mai rapidă faţă de tehnologia cu fir.
 
Cu o viteză de descărcare de peste 60 Mbps şi încărcare de peste 40 Mbps, tehnologia LTE poate reda în timp real înregistrări video de înaltă definiţie, fără a încetini sau tăia documentul. Mai mult, noua tehnologie este de 6 ori mai rapidă decât HSDPA (High Speed Download packet Access) şi de 8 ori mai rapidă decât HSUPA (High Speed Uplink Packet Access). Prin aceasta, mobilele construite pentru reţelele LTE pot descărca un film de 700 megabiţi în 90 secunde sau un document MP3 de trei megabiţi în 0,4 secunde.
 
Confruntarea tehnologiilor se va muta de la 3G la WiMAX, de la WiMAX la LTE cu perspectiva HSDPA (20% din reţele).
 
LTE va fi 4G şi va încorpora WiMAX. WiMAX este recomandat în expandarea până la 20% a reţelelor existente, dar inadecvat pentru reţele noi.
 
Un studiu NSN evaluează gradul de utilizare a sistemelor de comunicaţii la nivel naţional şi relevă faptul că şi cele mai avansate 16 ţări la nivel de conectivitate folosesc în medie 50% din potenţialul reţelelor instalate (70% din potenţialul economic în SUA, 68%, în Suedia şi Japonia şi 48%, în Coreea).
 
"Expotek" este recunoscută ca lider în organizarea de evenimente în domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor, datorită succesului organizării la Bucureşti a expoziţiei şi conferinţei internaţionale CERF – Computers and Electronics Romanian Fair. De asemenea, Expotek asigură managementul Salonului Internaţional de Automobile Bucureşti.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.