Dumitru Dragomir, trimis în judecată pentru luare de mită

 
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a preşedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, pentru luare de mită. În acelaşi caz, DNA a mai dispus trimiterea în judecată a trei persoane între care Gino Iorgulescu, în calitate de preşedinte al Fotbal club 'Naţional' şi membru în Adunarea Generală a ligii. Împotriva acestuia au fost reţinute infracţiunile de dare de mită, spălarea de bani şi participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de fals intelectual.
 
Procurorii anticoruptie susţin că preşedintele LPF a primit de la Gino Iorgulescu un teren în valoare de 32.600 de dolari în Bucureşti, în schimbul achiziţionării de către ligă a unui teren de 1.497,21 mp (amplasat in aceeaşi zona) şi a unei construcţii nefinalizate de 279,72 mp şi ridicată fără autorizaţie pe terenul respectiv. Potrivit procurorilor DNA, preţul plătit – 355.000 USD – a fost supraevaluat, fiind de trei ori mai mare decât preţul practicat pe piaţa liberă în zonă, la acea dată.
 
Procurorii anticorupţie afirmă că pentru a ascunde adevărata natură a bunului dat cu titlu de mită lui Dumitru Dragomir, Gino Iorgulescu a trecut în proprietatea lui Florin Bogdan Bădiţă, fostul şofer personal al lui Dumitru Dragomir şi administrator la firma SC 'Bodu' SRL, suprafaţa de 351,79 mp de teren, printr-un contract încheiat la un notariat public.
 
În contractul de vânzare-cumpărare astfel încheiat s-a consemnat în fals că pentru acest imobil s-a achitat suma de 600.000.000 de lei vechi, deşi în realitate aceşti bani nu au fost achitaţi. În perioada 2001-2004, în baza acestui contract de vânzare-cumpărare, s-au realizat formalităţile de înscriere în Cartea Funciară a imobilelor respective şi de obţinere a autorizaţiei de construcţie pentru ridicarea unei locuinţe.
 
Pe 24 mai 2004, în baza unui alt contract de vânzare cumpărare, încheiat în formă autentică, Bogdan Bădiţă, cu acceptul asociatului unic al SC 'Bodu' SRL, Bogdan Dumitru Dragomir, a trecut terenul respectiv în proprietatea acestei firme, contract în care s-a consemnat, în fals, că pentru tranzacţie s-a plătit suma de 900.000.000 de lei vechi.
 
În perioada 2004-2007, Bogdan Bădiţă a folosit acest contract pentru a înregistra operaţiunea în contabilitatea firmei şi pentru a realiza formalităţile legale în vederea înscrierii imobilului în Cartea Funciară şi obţinerii autorizaţiei de dezmembrare a construcţiei amplasate pe acest imobil.
 
În cauză s-a instituit sechestru asigurător asupra bunului primit cu titlu de mită, în vederea confiscării de către instanţa de judecată. DNA a anunţat că pentru judecarea cauzei a fost sesizată Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.