„Prostănacul” Geoană a promis a 13-a pensie

 
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a promis (duminică, 4 mai 2008), la Iaşi, că formaţiunea politică pe care o conduce va aduce o serie de reforme sociale şi şanse egale pentru toţi.
 
Geoană a promis, în faţa celor aproximativ 2.500 de social-democraţi prezenţi la Sala Polivalentă din Iaşi pentru a lua parte la lansarea candidaţilor PSD la alegerile locale, că formaţiunea sa politică va declanşa creşterea celei de a doua trepte de majorare a pensiilor, iar începând "cu guvernarea PSD din toamnă va apărea şi cea de-a a 13-a pensie, jumătate de Crăciun, jumătate de Paşti".
 
"Este strigător la cer ca, în România domnilor Băsescu şi Tăriceanu, cei bolnavi şi mai în vârstă să se calce în picioare la coadă la medicamente. PSD va continua compensarea medicamentelor sută la sută şi vom elimina plafoanele, astfel încât un om în vârstă să îşi poată lua mmedicamentele în condiţii decente", a afirmat Geoană.
 
De asemenea, liderul PSD a propus ca salariul minim pe economie să fie de 300 de euro.
 
"Nu este normal, în România domnilor Băsescu şi Tăriceanu, ca 51% din gospodăriile acestei ţări, mai mult de jumătate din populaţia ţării, să nu poată să plătească din salarii sau din pensie cheltuielile curente sau ca 37% din populaţia acestei ţări să nu aibă salariu sau un pic de pensie", a spus Geoană.
 
El i-a criticat pe liberali că "în patru ani nu au fost capabili, deşi au promis, să facă şoseaua rapidă est-vest, pentru ca astfel să ajungă mai rapid investitorii străini".
 
În opinia liderului social-democraţilor, cea mai mare nedreptate din România este faptul că, în România europeană, ajung la facultate "doar 1% din copiii care se nasc şi cresc la ţară, comparativ cu 20% din cei care trăiesc şi cresc în familii cu venituri modeste".
 

"Proiectul nostru de inimă este cel legat de acordarea de burse sociale pentru copii. Vreau ca în România un copil să poată să se realizeze în viaţă. Aceasta este esenţa simţirii noastre", a precizat liderul PSD.
 
Geoană a propus ca fiecare copil să primească o alocaţie lunară de 200 de lei până la vârsta de 6 ani.
 
Nu a fost uitată protecţia agricultorilor, care, în opinia liderului PSD, "au fost uitaţi" de cei aflaţi şi care s-au aflat la guvernare.
 
"În România domnilor Băsescu şi Tăriceanu, o atitudine de-a dreptul criminală este la adresa agriculturii. Domnul Flutur cu aviara lui, domnul Remeş cu caltaboşul lui, timp de aproape trei ani nu au fost capabili să pregătească Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură. Astăzi, în mod normal, un agricultor, un ţăran ar trebui să primească bani de la Europa, plăţi directe la hectar şi ar trebui să primească de la stat subvenţie pentru agricultură, bani de la Europa care ni se cuvin", a afirmat Geoană.
 
El a menţionat că PSD va lua toţi banii europeni pentru agricultură, dar şi subvenţia românească, ce însumează 150 de lei la hectar, pentru salvarea agriculturii României.
 
Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, prezent la lansare, a subliniat disensiunile dintre cele două partide din fosta Alianţă Dreptate şi Adevăr, menţionând în acest sens că, "dacă laşi un democrat-liberal şi un liberal singuri într-o încăpere, trebuie să vină ulterior un social-democrat să şteargă sângele de pe pereţi".
 
Duminică, PSD a lansat campania electorală a candidatului la Primăria municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, şi a celui la preşedinţia Consiliului Judeţean, fostul ambasador Constantin Simirad. De asemenea, au fost lansaţi candidaţii la primăriile din judeţ şi CJ.
 
La eveniment au mai fost prezenţi vicepreşedintele PSD Ecaterina Andronescu şi senatorul Dan Mircea Popescu.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.