Serviciile şi lipsa alternativelor de distracţie, problemele Litoralului românesc

 
Litoralul românesc poate atrage mai mulţi turişti români şi străini dacă va rezolva două probleme fundamentale, slaba calitate a serviciilor şi lipsa unor alternative de petrecere a timpului liber, a declarat preşedintele Traian Băsescu, care a participat la o festivitate de deschidere a sezonului estival 2008, organizată de Ministerul pentru Turism, la Mangalia.
 
"Eu sunt unul din turiştii tradiţionali de pe Litoral deoarece an de an vin aici. Aseară am vrut însă să ies împreună cu soţia, deoarece ne simţim bine între oameni, acolo unde ne putem distra, dar nu am avut unde", a spus preşedintele.
 
Acesta a precizat că Litoralul românesc suferă din pricina calităţii slabe a serviciilor şi a lipsei de alternative pentru distracţie. De asemenea, a spus preşedintele, structurile de cazare turistică de pe Litoral se confruntă cu lipsa unui personal calificat.
 
"În ultima vreme, calitatea serviciilor s-a îmbunătăţit, dar mai sunt multe de făcut. De asemenea, hotelierii trebuie să ofere turistului venit pe Litoral şi altceva în afară de plajă. Trebuie să existe alternative de distracţie. Dacă vor fi oferite astfel de alternative, cu siguranţă că va fi posibilă şi prelungirea sezonului turistic", a precizat Traian Băsescu.
 
Preşedintele a spus că România are capacitatea de a produce foarte mulţi bani din turism, dar a pierdut circa 10 ani în faţa competitorilor din cauza unei proaste politici de privatizare a structurilor de cazare şi alimentaţie turistică de la Marea Neagră.
 
"Cei zece ani de locaţie de gestiune în care au fost date hotelurile sunt cei pentru care turismul de pe Litoral plăteşte acum. Situaţia ar fi fost alta dacă hotelurile ar fi intrat în proprietate privată în 1992, şi nu în 2002", a explicat preşedintele României.
 
Preşedintele a precizat că turismul de pe Litoral nu este în competiţie cu Bulgaria, ci cu staţiunile montane din România.
 
"Marea competiţie nu este cu Bulgaria, ci cu muntele din România. Trebuie să le oferiţi alternative turiştilor români pentru a veni aici şi a simţi că se distrează şi în afara orelor de plajă", a spus acesta.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.