Amstetten: un caz tipic de „narcisism grav”, dublat de plăcerea de a face rău

 
Cazul tatălui incestuos din Amstetten (Austria), Josef Fritzl, care şi-a sechestrat fiica timp de 24 de ani şi pe care a violat-o, din relaţia incestuoasă rezultând şapte copii, este un caz tipic de "narcisism grav", dublat de plăcerea de a face rău, potrivit declaraţiilor criminalistului şi psihiatrului Thomas Mueller.
 
Într-un interviu la radioul naţional austriac Oe3, Mueller, autorul cărţii "Omul, acest monstru" – în care scrie despre cercetările sale referitoare la cazuri similare – a explicat că pentru acest tip de criminali setea de putere trece prin reducerea apropiaţilor săi la starea de sclavie.
 
"Ei suferă de narcisim grav. Sunt persoane care nu-şi pot înălţa personalitatea sau să-şi atingă idealul prin ei înşişi, ci încearcă să obţină acelaşi efect slăbindu-i pe ceilalţi prin sechestrare, făcându-i să sufere", pentru a se simţi puternici, a precizat el.
 

"Este ca şi cum aceşti oameni ar avea în ei o gaură neagă mare şi cu cât încearcă, cu fiecare act de sadism, s-o umple puţin, o adâncesc de fapt din ce în ce mai mult", a afirmat Mueller.
 
Întrebat în legătură cu motivaţiile care l-au determinat pe un tată să abuzeze sexual de propria-i fiică, Mueller a explicat că violul, "atunci când copilul nu are decât 11 ani, reprezintă o formă de exercitare a puterii sale, deoarece îşi poate controla propriul copil mai bine decât nimeni altul".
 
"Dar, fiica crescând, există riscul ca ea să se revolte şi atunci criminalul trebuie să găsească un mijloc pragmatic de a o domina, de exemplu, construind un buncăr în care s-o ţină captivă", a mai spus psihiatrul.
 
El a explicat, de asemenea, că făcându-i pe captivi total dependenţi de el, Fritzl şi-a satisfăcut dorinţa de putere care creştea de fiecare dată, de exemplu, când le ducea hrană. Criminalul este satisfăcut când vede că ei au nevoie de el, dar şi că a reuşit, încă o dată, să-i înşele pe cei din anturajul său, care continuă să-i ignore uneltirile.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.