BNR a majorat dobânda de politică monetară la 9,75%

 
Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României a decis, în şedinţa de marţi (6 mai 2008), majorarea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 9,75% pe an, de la 9,5%, începând cu data de 7 mai 2008, potrivit unui comunicat BNR.
 

Consiliul a decis continuarea gestionării ferme a lichidităţii de pe piaţa monetară prin intermediul operaţiunilor de piaţă şi menţinerea nivelului actual al ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi în valută ale instituţiilor de credit.
 
Consiliul de administraţie al BNR a analizat şi aprobat raportul trimestrial asupra inflaţiei, document care va fi prezentat publicului într-o conferinţă de presă organizată în data de 8 mai 2008.
Citește și
1 Comentariu
  1. Gogu spune

    Fac asta ca nus in stare sa tina in frau inflatia! Tot baga in fata faza cu limitarea creditarii dar asta nu e decat de ochii lumii.Daca toate institutiile statului ar colabora cum trebuie si mai ales si-ar face treaba nu am mai avea nici preturi URIASE (care cresc de la o zi la alta) la alimente si la servicii.Ii doare la basca pe ei de noi…ei sa-si umple buzunarele.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.