„Future Group” demarează un proiect rezidenţial la Galaţi

  • COMUNICAT DE PRESĂ
 
"Future Group", unul dintre cei mai importanţi jucători ai pieţei imobiliare din România, va investi peste 90 de milioane de euro într-un proiect rezidenţial în Galaţi ce urmează a demara în luna iunie a anului în curs.
 
"Complexul rezidenţial din oraşul de pe malul Dunării se va construi pe un teren cu o suprafaţă de circa 16.000 mp, având aproximativ 92.100 mp construiţi şi fiind compus din patru blocuri, cu un număr total de 1.220 de apartamente. Proiectul, integral, va fi finalizat în al doilea trimestru al anului 2012. Este important de precizat că acest proiect se va dezvolta în patru stadii", a declarat doamna Ioana Benedek, Managing Director.
 
Ansamblul rezidenţial din Galaţi, care răspunde cerinţelor europene moderne pentru apartamente de calitate, urmează unui proiect similar iniţiat luna trecută  în cartierul Titan din Bucureşti. Complexul rezidenţial "Colors Titan", care se va alătura unei alte realizări din aceeaşi zonă – "Titan Market" – va însuma 179 de apartamente şi presupune o investiţie estimată la 18 milioane de euro. Termenul de finalizare este sfârşitul anului 2009.
 
În următorii trei ani, Future Group se va implica în alte proiecte rezidenţiale de anvergură ce vor rezulta în darea în folosinţă a unui număr de 5.000 de apartamente în patru oraşe din România: Bucureşti, Sinaia, Câmpina şi Braşov.
 
"Deţinem deja terenurile sau urmează să achiziţionăm spaţii pentru proiectele pe care le avem în vedere, în unele cazuri împreună cu parteneri, iar investiţia totală va depăşi 350 de milioane de euro", a subliniat domnul Oded Goldstein, Director Future Group.
 

Future Group, filiala din România a R.O. Future Group PLC din Cipru, reprezintă în esenţă un joint venture între două puteri cunoscute pe plan internaţional: Familia Rasin şi Familia Laznik. Aceste familii sunt o prezenţă activă pe piaţa autohtonă din anul 1991, implicându-se de-a lungul anilor în iniţierea, dezvoltarea, construcţia şi managementul unor semnificative proiecte rezidenţiale, comerciale, industriale şi logistice, cum ar fi Sitraco Center, Gemenii Sitraco, Hotelul Golden Tulip sau Hotelul Sinaia, singuri sau împreună cu parteneri.
 
În cei 30 de ani de activitate, partenerii au derulat şi livrat proiecte importante şi în alte părţi ale lumii, cum ar fi Anglia, Cehia, Cipru, Israel, Spania sau Statele Unite ale Americii.
 
În România, firma deţine circa 1,5 milioane mp de teren, proiectele în curs de construcţie sau în faza de pre-construcţie acoperind aproximativ 400.000 mp. În cei peste 15 ani de activitate, partenerii au investit pe plan local peste 100 de milioane de euro.
 
Pe lângă construcţiile Sitraco şi Hotelul Golden Tulip, Future Group s-a impus în Bucureşti cu ansamblul Eminescu – ce urmează a fi finalizat la începutul anului viitor – precum şi cu Europe House – un complex de birouri şi spaţii comerciale. Aceste proiecte au fost realizate împreună cu parteneri.
 
Profitând de oportunităţile de afaceri oferite pe plan regional, Future Group şi-a extins activitatea şi în afara capitalei, dezvoltând proiecte în diverse oraşe. De curând, compania a inaugurat prima clădire de 74 de apartamente din cadrul proiectului rezidenţial Green Park din Iaşi, urmând ca o a doua clădire să fie predată beneficiarilor în câteva săptămâni. În prezent, sunt în desfăşurare lucrări pentru realizarea a încă opt blocuri cu 611 apartamente, investiţia în aceste lucrări fiind de 40 de milioane de euro.
 
Tot pentru viitorul apropiat, compania R.O. Future Group, ale cărei acţiuni se tranzacţionează la bursa din Tel Aviv, ia în considerare posibilitatea listării la Bursa de Valori Bucureşti.
 
De la începutul anului 2008, Future Group şi-a extins activitatea şi în Republica Belarus, prin dobândirea controlului asupra a două societăţi comerciale existente, precum şi prin înfiinţarea a trei noi companii.
Citește și
1 Comentariu
  1. carlton spune

    a ramas doar articolul, ca proiectul ……

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.