Putin a parafat legea privind investiţiile străine

 
Preşedintele rus Vladimir Putin a parafat legea privind accesul investiţiilor străine în sectoarele "strategice" din Rusia, a anunţat pe 5 mai Kremlinul, potrivit agenţiilor de presă ruse.
 
Textul a fost adoptat de Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului federal rus, la 2 aprilie, şi de Consiliul Federaţiei, camera superioară a parlamentului rus, la 16 aprilie, şi urmează să intre în vigoare o dată cu publicarea sa în cotidianul oficial Rossiiskaia Gazeta.
 
Legea menţionată, aflată în discuţii de peste un an, defineşte cadrul clar al investiţiilor străine în economia rusă.

 
Ea prevede că orice întreprindere străină privată care doreşte să cumpere mai mult de 50% din acţiunile unei întreprinderi ruse ce aparţine unei ramuri strategice ruse trebuie să obţină autorizaţie din partea unei comisii compuse pe principiul de paritate din reprezentanţi ai ministerelor economiei şi securităţii naţionale ruse.
 
Pentru companiile publice străine, autorizaţia trebuie să fie obţinută numai pentru achiziţionarea a 25% din acţiuni.
 
În Rusia, 42 de sectoare sunt considerate "strategice", între care cel nuclear, cele tehnice de codificare a informaţiilor confidenţiale, cel privind producţia şi vânzarea de armament, activităţile aeronautice, programele spaţiale, prospecţiile geologice ale resurselor naturale şi extracţia zăcămintelor considerate de importanţă federală, precum şi pescuitul.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.