Concursul Internaţional de Vinuri la Bucureşti

 
Peste 250 de probe şi 45 de producători şi comercianţi de vinuri din România şi din alte 11 state participă, în perioada 8-11 mai, la cea de-a V-a ediţie a Concursului Internaţional de Vinuri de la Bucureşti.
 
Evenimentul, organizat de Patronatul Naţional al Viei şi Vinului (PNVV) în cooperare cu Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România (ADAR) şi Oficiul Naţional al Viei şi Vinului (ONVV), este printre puţinele care au reuşit să îşi câştige continuitate în organizare în ultima perioadă, ceea ce demonstrează că este unul dintre punctele de referinţă ale industriei vinului din România.
 
Şi în acest an Concursul se desfăşoară sub Patronajul Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului (OIV), fiind una dintre cele 18 competiţii internaţionale ce beneficiază de acest statut.
 
Deschiderea oficială a Concursului Internaţional de Vinuri, Bucureşti 2008, va avea loc joi, 8 mai, ora 19:30 la Clubul Oamenilor de Ştiinţă al Academiei Române din Piaţa Lahovari nr. 9. La deschidere şi-a anunţat participarea şi Ministrul Agriculturii, Dacian Cioloş.
 
Potrivit PNVV, în acest an s-au înscris în concurs peste 250 de probe şi 45 de producători şi comercianţi de vinuri din România şi din alte 11 de state (Africa de Sud, Australia, Bulgaria, Chile, Germania, Grecia, Italia, Moldova, Noua Zeelandă, Spania, Uruguay).
 
Juriul Concursului este format din personalităţi recunoscute din lumea vinului din străinătate (Austria, Belgia, Canada, Franţa, Germania, Marea Britanie, Moldova, Ungaria) şi din România. În urma degustărilor programate a se desfăşura la Academia Română în zilele de 9 şi 10 mai, va fi acordat un număr de 80 de medalii de aur şi de argint.
 
Datorită calităţii de excepţie a vinurilor româneşti produse în 2007 acestea pot obţine succese notabile la Concursurile Internaţionale ce vor urma. În anul precedent, în România s-au produs circa 2,5 milioane hectolitri vin din soiuri nobile (locul 6 în Europa după Italia, Franţa, Spania, Germania şi Portugalia) cultivate pe o suprafaţă înregistrată de 84.700 hectare.
 
Principalul obiectiv al sectorului vitivinicol românesc este reconversia şi restructurarea soiurilor şi, mai mult decât atât, creşterea ponderii soiurilor de viţă de vie pentru vinurile roşii. Astfel, din 2009, în urma adoptării Reformei Organizării Pieţei Comune a Vinului, România va beneficia de un buget anual de 42 milioane euro.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.