Femeile de afaceri din Iaşi îşi reunesc forţele pentru a atrage bani europeni

COMUNICAT DE PRESĂ 
 
 
Marţi, 6 mai 2008, a avut loc lansarea oficială a Patronatului Sfera, organizaţie neguvernamentală, fără caracter politic, înfiinţată la iniţiativa a 24 de reprezentanţi ai mediului de afaceri din judeţul Iaşi, cu scopul de a susţine şi dezvolta proiecte generatoare de plus-valoare. Evenimentul s-a desfăşurat la Restaurantul Barroco din cadrul Complexului Select, în prezenţa membrilor Patronatului, reprezentanţilor întreprinderilor mici şi mijlocii, ai instituţiilor financiar-bancare şi ai mass-media locale.
 
Patronatul Sfera îşi asumă rolul de a contribui la realizarea unui mediu de afaceri stabil, coerent şi atractiv, favorabil dezvoltării durabile a economiei judeţului Iaşi. Un prim pas spre acest deziderat este conturarea unei comunităţi de afaceri cu atitudine europenă, în care ideea de A GÂNDI, A DEZVOLTA şi A CÂŞTIGA ÎMPREUNĂ să fie realizabilă şi să producă rezultate concrete.
 
„Patronatul Sfera se adresează agenţilor economici din judeţul Iaşi, cu activitate în toate sectoarele economice, care au convingerea că viaţa companiei lor, dar şi a comunităţii în ansamblul ei, poate fi îmbunătăţită prin crearea unor parteneriate comune, bazate pe experienţă, informaţie, bune-practici şi relaţii de încredrere”, a declarat Viorica Surdu, preşedinte al Patronatului Sfera.
 
Misiunea Patronatului Sfera este de a acţiona ca şi colaborator strategic pentru firmele-membre ale organizaţiei, maximizându-le şansele de a obţine finanţări nerambursabile pentru proiectele proprii sau comune, venind cu soluţii diferite şi inovatoare pentru a genera plus de valoare şi economie de resurse şi timp. În acest scop, organizaţia va asigura firmelor-membre servicii de reprezentare, informare, consultanţă şi asistenţă în elaborarea proiectelor.
 
În acelaşi timp, Patronatul Sfera se va implica în programe şi acţiuni cu un impact economico-social de amploare, care vor fi derulate în parteneriat cu organizaţii profesionale şi patronale similare, din ţară şi străinătate.
 
Primele proiecte aflate pe agenda de lucru a Patronatului Sfera, care sunt deja elaborate şi urmează să fie depuse pentru obţinerea de finanţări din fonduri structurale, pornesc de la două probleme critice ale comunităţii actuale:

– pregătirea insuficientă a resurselor umane angajate în întreprinderile mici şi mijlocii, în anumite domenii  de care depinde şansa firmelor de a fi competitive pe piaţă;
– „abandonul” resursei umane din mediul rural, acolo unde copiii nu au acces egal la resurse educaţionale de calitate datorită situaţiei materiale precare, dar şi a condiţiilor de studiu cu mult inferioare celor din mediul urban.
    

 
1. Proiectul „IMPLICAREA RESURSELOR UMANE DIN IMM-URI ÎN SFERA IMPLEMENTĂRII PROIECTELOR EUROPENE”

 
Scopul proiectului:
Furnizarea de programe de formare profesională continuă pentru 75 de angajaţi ai firmelor-membre în Patronatul Sfera, în domeniile: management financiar, managementul resurselor umane, negociere – leadership – comunicare, achiziţii publice şi managementul proiectelor.     
Proiectul are în vedere promovarea creşterii productivităţii angajaţilor la locul de muncă în scopul susţinerii unei calităţi mai ridicate a muncii acestora, precum şi creşterea competitivităţii şi adaptabilităţii forţei de muncă.
 

 
2. Proiectul „ŞI EI AU DREPTUL LA EDUCAŢIE DE CALITATE”

 
Scopul proiectului:
Crearea unui centru educaţional pilot pentru copiii din mediul rural în care să studieze câte 25 de elevi din mediul rural, în fiecare an şcolar.
Printre obiective, proiectul prevede oferirea de burse de studiu pentru 25 de elevi/an şcolar din mediul rural pentru continuarea studiilor liceale, precum şi crearea a 4 centre de informare, consultanţă şi pregătire pentru părinţi şi elevi din mediul rural cu privire la posibilităţile de studiu.
 
 
 
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.