„Immorent Romania” va investi în oraşe cu peste 100.000 de locuitori

 
"Immorent România", companie de leasing imobiliar membră a grupului austriac Erste Bank, a anunţat, pe 6 mai, că va investi, în proiecte de galerii comerciale, în oraşe cu peste 100.000 de locuitori din ţară.
 
"În Bucureşti, ne concentrăm pe segmentul de birouri şi rezidenţial, însă în oraşele mai mici vom investi în spaţii comerciale, acolo unde spaţiile de birouri încă nu-şi au locul", a declarat, într-o conferinţă de presă, Bogdan Cernescu, managerul general de la "Immorent România".
 
Cernescu a precizat că, în prezent, segmentele de birouri şi rezidenţial din Bucureşti reprezintă cele mai bune oportunităţi de investiţii imobiliare, provincia limitându-se la segmentul de retail.
 
"În ţările în care suntem prezenţi, portofoliul imobiliar Immorent este format în proporţie de 50% din spaţii de birouri, 20% din retail, 20% spaţii logistice, iar 10% rezidenţial şi hoteluri. În România, aceste proporţii pot fi diferite, în funcţie de oportunităţi", a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, Gertrud Meiser-Ortner, membră a comitetului executiv al Immorent.
 
Ea a precizat, referindu-se la un proiect din nordul Capitalei, în suprafaţă de 150.000 de metri pătraţi, dintre care 100.000 mp spaţii de locuit, că pe piaţa rezidenţială din Bucureşti încă este loc pentru investiţii, datorită cererii foarte mari.
 
Reprezentanţii "Immorent" au apreciat că piaţa imobiliară din România va continua să se dezvolte, datorită noilor investitori şi deficitului de ofertă pe toate segmentele din această piaţă.
 
"Immorent" a intrat pe piaţa românească în urmă cu trei ani şi are patru direcţii de activitate: leasing imobiliar, leasing special, dezvoltare imobiliară şi servicii de construcţii. Compania şi-a propus în acest an o creştere a afacerilor cu 52%, faţă de nivelul de 53 de milioane de euro din 2007.
 
În Europa, "Immorent" are în curs de derulare proiecte în valoare de 1,5 miliarde de euro.
 
Pe piaţa românească, grupul "Erste" – acţionarul majoritar al BCR – este prezent şi prin divizia Sparkassen Immobilien, specializată în achiziţia de proiecte imobiliare.
 
"Immorent" este liderul pieţei de leasing imobiliar în Austria (19%) şi Cehia (40%). În România, reprezentanţii subsidiarei locale susţin că se află pe primele cinci locuri, iar la sfârşitul acestui an ţintesc primele trei locuri din piaţă de leasing.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.