Una din problemele noul primar londonez Boris Johnson, femeile

 
Boris Johnson a devenit un personaj la modă în viaţa politică britanică. Candidatul conservator care i-a smuls vineri primăria Londrei lui Ken Livingstone cu 44% din voturi şi-a scuturat chica blondă şi nu s-a putut abţine să facă o nouă glumă, tipică pentru el. Liderul Partidului Conservator, David Cameron nu a prisosit cu laudele la adresa lui, dar în spatele acestui "bufon", potrivit presei, se ascunde ceva mai mult decât o surpriză.
 
Liderul opoziţiei se teme ca noul primar să nu pună în pericol noua imagine a partidului şi chiar propriul leadership. După ce au reuşit să scape de "Ken, cel roşu", conservatorii ar putea avea parte de ceva surprize din partea lui Boris, cunoscut pentru aventurile sale feminine.
 
Boris nu este un om politic, ci mai degrabă un personaj de benzi desenate: un amestec între Don Pantuflo şi Barney din "Epoca de Piatră". Fanfaron, excentric, hiperbolic, este imposibil să cuprinzi într-un singur cuvânt personalitatea complexă a lui Boris Johnson. Vom încerca prin urmare să descoperim, în scopuri altruiste, această fire complexă a noului primar al Londrei, notează ziarul El Mundo.
 
Să trecem în revistă, pentru început, relaţiile sale cu femeile. La prima vedere nu s-ar putea spune că a evoluat prea mult din perioada studenţiei la Eton, când îşi nota zelos în paginile jurnalului său că "scopul vieţii este să facă cât mai multe victime ale falusului său".
 
Este adevărat. De atunci s-a căsătorit de două ori şi are deja patru copii. Toţi cu a doua soţie, Marina Wheeler, o prietenă din copilărie de ideologie de stânga care, totuşi, a căzut victimă farmecelor improbabile ale eroului nostru. Înainte, Boris o dusese la altar pe Allegra, cea mai frumoasă fată de la Oxford, cu fraze de genul, "viaţa fără tine este ca un vas rece de urină". Pe care le-a dat repede uitării, divorţând. Nu din răutate, ci pentru că Boris – sărăcuţul – nu este făcut pentru căsătorie.
 

A demonstrat-o cu prisosinţă când a lăsat-o însărcinată pe o ziaristă de la "The Spectator", revista pe care a condus-o la sfârşitul anilor ?90. Aventura dintre Boris şi Petronella era un secret "a la Polchinelle" în culisele Londrei, între altele deoarece cei doi petreceau multe ore împreună, iar scenele de tandreţe se petreceau în taxiuri sub ochii curioşilor. Când a fost dat totul în vileag, Boris a dezminţit cu una din frazele sale deja celebre: "Este o piramidă răsturnată de prostii". Dar era adevărat, iar Boris a fost dat afară de o conducere conservatoare, nu pentru adulter, ci pentru minciună".
 
Surprinzător, nu este faptul că nu a divorţat de Marina, ci că ea a rămas cu el. Este probabil foarte greu să-l scoţi pe Boris din viaţa ta, una din acele fiinţe simpatice şi ameţitoare gata să-şi explice cu o mie de scuze greşelile.
 
O persoană fermecătoare şi un englez capabil să inverseze tendinţa compatrioţilor săi care nu vorbesc de sex dar îl practică în surdină şi pe ascuns. A se vedea în acest sens cum făcea apel la vot acum câţiva ani în paginile revistei GQ: "Dacă vei vota «tory», maşina ta va merge mai repede iar logodnica va avea un număr mai mare la sutien. Este un fapt dovedit că nivelul de trai al britanicilor a crescut, ceea ce s-a repercutat asupra dentiştilor printr-un mai mare consum de calciu şi o dezvoltare superioară a glandelor mamare".
 
Boris nu este ceea ce se cheamă un sentimental. A demonstrat-o în celebra polemică cu solistul James Blunt. Mai concret în exegeza celebrului cântec devenit imn "You’re beautiful", despre care a scris: "Hai omule, nu fii aşa de trist. Dacă e aşa de frumoasă cum spui, atunci pune mâna pe ea, nu mai sta în ploaie cu părul lipit de cap şi fredonând fals.
 
Du-te şi pune mâna pe ea! E sfatul meu". Un sfat care se potriveşte de minune cu mărturia unei femei care s-a simţit hărţuită de Boris chiar într-un supermarket, deşi acesta era însoţit de nevastă şi de cei patru copii. Oriunde s-ar fi dus, la raionul de legume, ori de lactate, Boris se afla în spatele ei privind-o lasciv.
 
Ceea ce spune multe despre comportamentul său vizavi de sexul opus. Secretarele de la City Hall nu pot decât să tremure odată cu venirea sa în postul de primar.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.