EUR
4,76 RON
(+0.11%)
USD
4,18 RON
(+0.4%)
GBP
5,49 RON
(+0.53%)
CHF
4,21 RON
(-0.15%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,13 RON
(+0.53%)
BGN
2,43 RON
(+0.11%)
RUB
0,07 RON
(-0.53%)
ZAR
0,29 RON
(-1.21%)
BRL
1,11 RON
(-0.1%)
CNY
0,62 RON
(+0.35%)
INR
0,06 RON
(+0.02%)

Vânzările de ciment şi beton ale „Holcim”, în creştere în trimestrul I

0
 
Rezultatele financiare ale grupului "Holcim" au fost influenţate de scăderea majorităţii cursurilor valutare cu până la 7% şi de scumpirea energiei, grupul înregistrânnd însă o creştere organică pozitivă la nivelul operaţional al primului trimestru din 2008, se arată într-un comunicat al Holcim.
 
Volumele de vânzări comparabile pentru ciment şi beton au crescut cu 4%, respectiv 11,7%, în timp ce vânzările de agregate s-au redus cu 5,5%. Vânzările nete comparabile au crescut cu 7,4%.
 
Livrările de ciment ale companiei la nivel de Grup au scăzut cu 1,2%, ajungând la 34,2 milioane de tone, iar vânzările consolidate de agregate cu 9,7%, ajungând la 32,7 milioane de tone.
 
Volumele de vânzări de beton au crescut cu 11,7%, ajungând la 10,5 milioane de metri cubi. Vânzările de asfalt au scăzut cu 9,5%, până la 1,9 milioane de tone.
 
În ceea ce priveşte consumul de ciment, "Holcim România" a înregistrat cea mai mare creştere dintre toate companiile grupului din Europa. La fel, companiile grupului din Slovacia şi Serbia au înregistrat rezultate pozitive. Vânzările de agregate au crescut peste medie în Europa de Est, în top situându-se Croaţia, România şi Slovacia. În ceea ce priveşte livrările de betoane, România şi Serbia au avut cele mai bune rezultate.

 
Vânzările de ciment consolidate la nivelul întregii Europe au crescut cu 1,4%, ajungând la o cantitate de 7,3 milioane de tone, datorită în principal Spaniei şi Rusiei. Vânzările de agregate au scăzut cu 4,8%, fiind de 21,8 milioane de tone. În orice caz, volumele de betoane au crescut cu 9,3%, fiind de 4.7 milioane de metri cubi, datorită cererii crescute din Londra, Franţa şi Italia, dar şi de pe pieţele din Europa de Est. Vânzările de asfalt au scăzut cu 6,3%, fiind de 1,5 milioane de tone.
 
Livrările de ciment consolidate la nivelul regiunii America de Nord au scăzut cu 6,9%, fiind de 2,7 milioane de tone, iar regiunile de Nord-Est ale Statelor Unite şi regiunea din apropierea Marilor Lacuri au fost cele mai afectate de şocul declinului ciclic. Vânzările din Texas şi Oklahoma au fost mai stabile.
 
Livrările totale de ciment din America Latină au crescut cu 4,8%, la 6,6 milioane de tone. Vânzările de agregate s-au menţinut la cantitatea de 3 milioane de tone, în timp ce volumele de betoane au crescut cu 16,7%, ajungând la 2,8 milioane mc.
 
Regiunea Africa şi Orientul Mijlociu a demonstrat rezultate economice solide în primul trimestru al anului 2008. Datorită noii fabrici de ciment de la Settat, "Holcim" Maroc a beneficiat la maximum de dezvoltarea fără precedent care se înregistrează la nivel naţional în sectorul construcţiilor. Volumele vânzărilor de ciment au crescut cu aproape 50%. Vânzările de ciment au înregistrat o rată de creştere în Africa de Vest şi în regiunea Oceanului Indian.
 
Regiunea Asia Pacific a beneficiat de continuarea creşterii din sectorul construcţiilor în primul trimestru al anului 2008. Consumul de ciment a crescut pe toate pieţele aprovizionate de Holcim, dintre care India, Vietnam, Filipine şi Indonezia se evidenţiază printr-o dinamică accentuată în construcţii.
loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.