„Insolenţa Guvernului îngenunchează APIA”

1
 
Salariaţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) sunt nemulţumiţi de încadrarea într-o grilă de salarizare inferioară, care a determinat scăderea salariilor, şi de programul de lucru şi vor organiza o acţiune de protest pe 8 mai, prin întreruperea lucrului după ora 16:00, ora oficială de închidere a programului.
 
"După aproape un an şi jumătate de muncă «pe brânci» – însumând 14 ore de lucru pe zi, toate zilele nelucrătoare petrecute la muncă şi concedii abandonate – cei circa 4.500 de lucrători din Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură sunt «premiaţi» de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (în cârdăşie cu Ministerul Finanţelor Publice) cu reducerea salariilor prin încadrarea abuzivă într-o grilă de salarizare inferioară", a declarat liderul sindical Mihai Vasilescu.
 
Liderii sindicali acuză reprezentanţii Executivului de călcarea în picioare a Directivei Europene privind timpul de muncă, gest ce a trimis în spital fucţionari publici cu diagnostic de epuizare, iar Guvernul României a găsit de cuviinţă să mai acorde un "premiu" suplimentar – o Ordonanţă de Urgenţă prin care, indiferent câţi şi cât muncesc, pot primi ore suplimentare (la latitudinea directorilor de centre judeţene APIA) doar 30% din salariaţi.
 
"Deşi noua conducere a impus criterii de premiere, există semnale că prea mulţi directori de centre judeţene pun şi ei umărul la această «stimulare» a lucrătorilor APIA, prin acordarea primelor şi salariilor de merit pe criterii de nemerit, unor subordonaţi care, prin activitatea depusă, nu merită nici măcar salariul de bază sau care, prin «bunul management aplicat, sunt veşnic la coada listei de realizări»", susţine Mihai Vasilescu.
 
Sindicaliştii cer ministrului agriculturii, Dacian Cioloş, să înţeleagă că angajaţii APIA sunt deja epuizaţi, fapt ce va conduce la scăderea calităţii lucrărilor şi, în ultimă instanţă, vor demisiona.
loading...
Citește și
1 Comentariu
  1. apia spune

    Buna ziua! Este perfect adevarat ce spune reprezentantul sindical! Guvernantii nostri traiesc intr-o alta lume? Au idee cum s-a desfasurat campania de control pe teren? Cum se statea la 44 de grade in mijlocul campului ca sa fie bine pentru Agentie si sa terminam in timp util aceasta camapanie?
    Asta e metoda lor de premiere: bataia de joc? Asa ceva nu este uman. Sper ca in final sa se rezolve acaeasta situatie si sa fie recompensati agajatii care muncesc la adevarata lor valoare!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.