Plăţile naţionale complementare în sectorul zootehnic

  • COMUNICAT DE PRESĂ
 
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Centrul Judeţean Iaşi vă aduce la cunoştinţă că, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a emis Ordinul nr. 255/30.04.2008, de modificare  şi completare a Ordinului nr. 295/2007, publicat în Monitorul Oficial nr. 345/05.05.2008, privind plăţile naţionale complementare în sectorul zootehnic, în acord cu reglementările comunitare în domeniu.
 
Potrivit actului normativ menţionat mai sus, în anul 2008, pentru prima de exploataţie de bovine, vor beneficia de sprijin financiar producătorii agricoli  care:
• Au beneficiat în anul 2007 de schema de plăţi naţionale directe complementare.
sau
• Au înfiinţat exploataţii în perioada 01.02.2007 – 31.01.2008, aceştia trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:
– exploataţia să fie de minimum 3 capete de bovine la data înfiinţării exploataţiei;
– vârsta bovinelor să fie de minimum 6 luni la data înfiinţării exploataţiei
– exploataţia să fie înregistrată în Registrul Naţional al Exploataţiilor la data solicitării primei
– să nu aibă datorii la bugetul de stat şi la bugetul local.

 
Pentru prima de ovine şi/sau caprine producătorilor agricoli li se acordă o singură dată pe an, sprijin financiar pentru femele ovine şi/sau femele caprine. Condiţiile care trebuie îndeplinite pentru a putea beneficia de acest sprijin sunt:
– efectivul din exploataţie să fie de minimum 50 de capete femele de ovine şi/sau 25 capete femele de caprine, care au împlinit vârsta de minimum un an până la data de 31.03.2008;
– efectivul de femele de ovine şi/sau femele de caprine pentru care se solicită prima este înscris în Registrul Naţional al Exploataţiilor până la data solicitării primei;
– efectivul de femele de ovine şi/sau femele de caprine pentru care se solicită prima să fie menţinut în exploataţie la adresa menţionată în cerere, în perioada 16.06 – 14.09.2008, în vederea efectuării controlului la faţa locului;
– să nu aibă datorii la bugetul de stat şi la bugetul local.
 
Producătorii agricoli vor depune cererile de sprijin financiar, pentru Ordinul 255/2008, la sediul Centrului Judeţean APIA Iaşi, din Şos. Naţională nr. 5.
 
Termenul limită de depunere a cererilor atât pentru prima de exploataţie de bovine cât şi pentru prima de ovine şi/sau caprine este 15.06.2008.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.