Inventar pentru Medvedev: site-ul, „valiza nucleară”, stindardul, avionul…

 
Miercuri, 7 mai, Dimitri Medvedev a preluat de la Vladimir Putin nu doar fotoliul prezidenţial. Împreună cu acesta, Medvedev va deţine site-ul Kremlin.ru, precum şi toate celelalte atribute ale puterii prezidenţiale, notează cotidianul rus Strana.
 
Site-ul oficial al preşedinţiei ruse, Kremlin.Ru, a fost înnoit încă înainte de orele 12:00, când Medvedev a fost învestit în mod oficial în funcţia de preşedinte. Imediat după inaugurare, site-ul "s-a împestriţat’ cu primele fotografii ale lui Medvedev în calitate de preşedinte. Imediat, pe site au apărut biografia noului preşedinte, citate din discursurile lui, în care Medvedev povesteşte despre sine, precum şi un album foto. În schimb, informaţiile despre Administraţia prezidenţială nu au fost încă înnoite, nefiind deocamdată cunoscut cine o va conduce.
 
De altfel, în afară de site, noul preşedinte a mai primit şi stindardul prezidenţial, "valiza nucleară" şi aeronava nr.1, adică toate atributele puterii prezidenţiale. Stindardul (drapelul) preşedintelui rus reprezintă un drapel naţional al Rusiei, în mijlocul căruia este imprimată stema aurită a Rusiei.
 
Stindardul este tivit cu aur. Pe braţul steagului este montat un mâner metalic, având incrustat pe el numele, prenumele şi patronimul preşedintelui Rusiei, precum şi perioada şederii acestuia în funcţie. După rostirea jurământului, stindardul este plasat în cabinetul de lucru al preşedintelui, iar un duplicat este arborat deasupra reşedinţei prezidenţiale de la Kremlin. În afară de aceasta, stindardul este arborat pe mijloacele de transport cu care se deplasează preşedintele.

 
De altfel, la ceremonia de inaugurare Dmitri Medvedev a sosit cu ultimul model al limuzinei Pullman, pe care nu era încă arborat stindardul prezidenţial. Totuşi, imediat după ceremonie, stindardul a fost fixat de aripa dreapta a automobilului, precizează cotidianul rus.
 
În ceea ce priveşte "valiza nucleară" a preşedintelui Federaţiei Ruse, ea este parte integrantă a sistemului automatizat ce dirijează forţele nucleare strategice "Kazbek". În "valiză" se păstrează codurile cu ajutorul cărora este pus în funcţiune arsenalul nuclear. Practic, prin intermediul ei se face legătura între Comandantul Suprem şi Forţele de rachetă cu destinaţie strategică.
 
O "valiză nucleară" se află la şeful statului, alta – la ministrul apărării, şi încă una – la şeful Statului Major al Federaţiei Ruse. Persoanele care îi însoţesc pe liderii ce au asemenea "valize" se numesc operatori. Potrivit instrucţiunilor, operatorul este dator să se afle în apropierea imediată a "proprietarului".
 
Referitor la aeronava nr.1, "Strana" precizează că preşedintele Rusiei este deservit de Compania transportatoare de stat "Rossia". În dotarea parcului aviatic prezidenţial se află patru aeronave: IL-96-300, IL-62, TU-154, IAK-40. În perioade diferite, aceste avioane au fost dotate cu sistemele de securitate şi de comunicare necesare. Condiţiile create la bordul acestor aeronave asigură condiţii optime pentru o activitate profesională continuă şi pentru odihna preşedintelui, în timpul unor zboruri de orice durată.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.