Egiptul va căuta cu radarul mormintele Cleopatrei şi generalului roman Marc Antoniu

 
Arheologii vor utiliza un radar pentru a căuta, în apropiere de Alexandria, mormintele celor mai celebri amanţi din istoria Egiptului Antic: regina Cleopatra şi generalul roman Marc Antoniu.
 
Aparatul a fost deja folosit cu succes pentru descoperirea a 250 de mumii în aşa numita "Vale a mumiilor aurii”, care ar putea conţine peste 10.000 de corpuri mumificate, în oaza Bahariya, la 375 de kilometri sud de Cairo. Secretarul general al Consiliului Superior al Antichităţilor (CSA), Zahi Hawas, a făcut acest anunţ la o conferinţă desfăşurată la Cairo, privind ultimele descoperiri arheologice din Egipt.

 
Căutarea acestor morminte se va face în zona Borg Al Arab, la circa 50 de kilometri vest de Alexandria (nordul Egiptului), "unde se crede că regina Cleopatra şi Marc Antoniu au fost îngropaţi într-un templu”, a spus Hawas. În aceeaşi zonă, arheologii au descoperit în ultimele luni un bust al Cleopatrei, o statuie regală fără cap şi 22 de monede cu sigiliul reginei, care îi înfăţişează frumuseţea. Toate acestea au fost găsite într-un tunel subteran de 120 de metri lungime, care face accesul spre numeroase camere "ce ar putea ascunde alte secrete ale Cleopatrei”, a explicat responsabilul egitpean.
 
Anul 2008 ar putea de asemenea să fie martorul unor noi descoperiri când se vor termina săpăturile actuale într-un tunel din mormântul faraonului Seti I (1294-1279 a.C), tatăl celebrului Ramses al II-lea în Valea Regilor din Luxor, în sudul ţării. Arheologii au început excavaţiile în tunelul subteran de 137 de metri lungime în mormântul acestui rege. "Credem că acesta duce la o cameră secretă a faraonului Seti I”, a spus arheologul.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.