Femeile de afaceri din Iaşi îşi reunesc forţele pentru a atrage bani europeni

  • Primul proiect aflat pe agenda de lucru a Patronatului Sfera vizează furnizarea de programe de formare profesională pentru 75 de angajaţi ai firmelor-membre
 
24 de reprezentanţi ai mediului de afaceri din judeţul Iaşi au lansat săptămâna trecută, la Iaşi, Patronatul Sfera – organizaţie neguvernamentală, fără caracter politic, ce activează în domeniul dezvoltării economice. Pe lista firmelor-membre fondatoare se regăsesc nume ca "Terramold”, "Angela Internaţional”, "Avatti Industries”, "Romus Trading”, "Impex Romcatel”, "Lider Plus”, "Tehconf S.C.M.”, "Recons Inject” sau "Top Dole”.
 
Scopul de la care s-a plecat în înfiinţarea acestei asociaţii este acela de susţinere reciprocă a membrilor în efortul dezvoltării de proiecte generatoare de plus-valoare, după principiul "împreună suntem mai puternici”. "Avem avantajul de a porni pe un teren puţin exploatat. Cu toate că iniţiativa constituirii acestui patronat aparţine unui grup de femei de afaceri, aceasta nu înseamnă că suntem o organizaţie exclusivistă sau care discriminează. Orice firmă care are activitate performantă este binevenită”, a explicat Viorica Surdu, preşedintele Patronatului Sfera.
 
"Amprenta” pe care organizaţia recent constituită doreşte să o lase mediului de afaceri ieşean are în vedere însuşirea unei atitudini europene, în care ideea de a gândi, a dezvolta şi a câştiga împreună să fie realizabilă şi să producă rezultate concrete.
 
"Patronatul Sfera se adresează agenţilor economici din judeţul Iaşi, cu activitate în toate sectoarele economice, care au convingerea că viaţa companiei lor, dar şi a comunităţii în ansamblul ei, poate fi îmbunătăţită prin crearea unor parteneriate comune, bazate pe experienţă, informaţie, bune-practici şi relaţii de încredrere”, a declarat Viorica Surdu.
 
Patronatul Sfera a intrat deja în cursa pentru finanţări nerambursabile
 
Misiunea Patronatului Sfera este de a acţiona ca şi colaborator strategic pentru firmele-membre ale organizaţiei, maximizându-le şansele de a obţine finanţări nerambursabile pentru proiectele proprii sau comune. În acest scop, organizaţia va asigura firmelor-membre servicii de reprezentare, informare, consultanţă şi asistenţă în derularea proiectelor.
 
Primele proiecte aflate pe agenda de lucru a Patronatului Sfera sunt deja elaborate şi urmează să fie depuse pentru obţinerea de finanţări din fonduri structurale. Unul dintre acestea vizează furnizarea de programe de formare profesională continuă pentru 75 de angajaţi ai firmelor-membre în Patronatul Sfera, în domeniile: management financiar, managementul resurselor umane, negociere – leadership – comunicare, achiziţii publice, managementul proiectelor.
 
Cel de-al doilea proiect – "Şi ei au dreptul la educaţie de calitate” – are scopul de a crea un centru educaţional pilot pentru copiii din mediul rural în care să studieze câte 25 de elevi din mediul rural, în fiecare an şcolar. Printre obiective se numără oferirea de burse de studiu pentru 25 de elevi/an şcolar din mediul rural pentru continuarea studiilor liceale precum şi crearea a 4 centre de informare, consultanţă şi pregătire pentru părinţi şi elevi din mediul rural cu privire la posibilităţile de studiu.
 
"Salut înfiinţarea acestui patronat, pe care îl privesc ca pe o şansă pentru judeţul Iaşi, şi apreciez faptul că îşi îndreaptă atenţia inclusiv spre problemele economice ale mediului rural”, a declarat prefectul interimar Marius Bodea, prezent la evenimentul lansării.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.