Noi reguli de repartizare a locuinţelor sociale

 
Locuinţele sociale vor putea fi repartizate către familiile sau persoanele cu un venit mediu net lunar pe persoană, realizat în ultimele 12 luni, sub nivelul câştigului salarial mediu net lunar.
 
Guvernul a aprobat, în şedinţa din 7 mai, o ordonanţă de urgenţă prin care au fost modificate Legea Locuinţei 114/1996 şi Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 74/2007 privind asigurarea fondului de locuinţe sociale destinate chiriaşilor evacuaţi sau care urmează a fi evacuaţi din locuinţele retrocedate foştilor proprietari.
 

Prin modificările acestor acte normative, vor avea acces la locuinţele sociale destinate închirierii, familiile sau persoanele care în ultimele 12 luni au realizat un venit mediu net lunar pe persoană sub nivelul câştigului salarial mediu net lunar pe economie, comunicat de Institutul Naţional de Statistică în ultimul buletin statistic anterior lunii în care se analizează cererea, precum şi anterior lunii în care se repartizează locuinţa.
 
Toate condiţiile cerute solicitantului de locuinţă vor fi aplicabile şi pentru ceilalţi membri ai familiei, care locuiesc şi gospodăresc împreună cu acesta.
 
Prin această măsură se stabileşte accesul la locuinţele sociale pe baza unor limite de venit comparabile cu venitul mediu net lunar pe persoană şi, totodată, se facilitează accesul la aceste locuinţe al persoanelor şi familiilor evacuate sau care urmează a fi evacuate din locuinţele retrocedate foştilor proprietari. De asemenea, vor fi avantajaţi, în sensul obţinerii unei locuinţe, tinerii care au vârsta de până la 35 de ani, tinerii proveniţi din instituţii de ocrotire socială şi care au împlinit vârsta de 18 ani, invalizii de gradul I şi II, persoanele cu handicap, pensionarii, veteranii şi văduvele de război.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.