15 medalii pentru vinurile „Cotnari”

 
Societatea viniviticolă "Cotnari" SA a participat la cea de-a cincea ediţie a Concursului Internaţional de Vinuri Bucureşti, organizat în perioada 8-11 mai, unde a obţinut nouă medalii de aur şi şase de argint.
 
Directorul executiv al societăţii "Cotnari" SA, Constantin Deleanu, a declarat că printre cele mai apreciate vinuri, care au primit câte cinci medalii de aur, au fost Grasa de Cotnari (producţiile din anii 1984, 199, 2000, 2001, 2002, 2003) şi Tămâioasa Românească (producţia anilor 1999, 2002, 2003, 2006, 2007).
 
Alte trei medalii de aur au fost acordate societăţii Cotnari SA, la concursul patronat de Organizaţia Internaţională a Viei şi Vinului, pentru vinurile Frâncuşa 2007 şi Feteasca Albă (2005 şi 2007).
 
Pe lângă cele patru soiuri tradiţionale ale Cotnari SA, au mai fost medaliate alte două vinuri, Chateau Cotnari 2007 şi proaspătul lansat pe piaţă Casa de Piatră 2007.
 

"Compania Cotnari SA şi-a confirmat încă o dată valoarea, obţinând detaşat cel mai mare număr de medalii acordate de un juriu internaţional. Medaliile reprezintă încununarea unei munci de echipă, dar şi claritatea vinului produs la podgoria Cotnari SA"', a declarat Constantin Deleanu.
 
Directorul executiv al societăţii a afirmat că la concurs s-au înscris 47 de producători şi comercianţi de vinuri din România şi din alte 11 ţări, care au propus spre degustare 250 de probe, 50 fiind străine.
 
În cadrul Concursului Internaţional de Vinuri Bucureşti, patronat de Organizaţia Internaţională a Viei şi Vinului, s-au acordat 79 de medalii, din care 39 de aur şi 36 de argint.
 
Juriul concursului a fost alcătuit din personalităţi recunoscute pe plan naţional şi internaţional din Austria, Belgia, Canada, Franţa, Germania, Marea Britanie, Moldova, Ungaria şi România.
 
De asemenea, concursul a fost atent supervizat de reprezentantul Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului, Peter Sarkany, care s-a arătat foarte mulţumit de modul de organizare a companiei.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.