Ambulanţă de 150.000 euro, cumpărată cu 250.000 euro de primarul Iaşului

 
În anul 2007, primarul Iaşului a cumpărat din banii noştri, ai ieşenilor, o ambulanţă pentru SMURD, pe care a plătit 250.000 de euro. V-aţi întrebat vreodată cât costă o ambulanţă? Hai să vedem cam cât ar putea să coste.
 
Ce este o ambulanţă? O ambulanţă este un autovehicul de tip van care are în dotare aparatură medicală pentru acordarea primului ajutor medical. Deci, să analizăm cât costă o astfel de maşină şi cât costă aparatura din dotare.
 
(…) Cel mai performant autovehicul de tip van nu poate depăşi 100.000 de euro cu toate taxele incluse. Chiar şi Mercedes cum este ambulanţa cumpărată de dl. Nichita. Am discutat cu câţiva importatori de echipamente medicale şi mi-au spus că aparatura medicală de pe o ambulanţă nu costă mai mult de 50.000 cu toate taxele incluse. Preţuri maximale, şi pentru autovehicul, şi pentru aparatură!

 
O simplă adunare arată că o ambulanţă extrem de performantă costă maximum 150.000 de euro. Dl. Nichita a plătit din banii ieşenilor peste 8 miliarde de lei vechi, care la cursul de atunci de 32.000 lei/euro înseamnă aproximativ 250.000 de euro.
 
Spre comparaţie pot să vă spun că ambulanţele achiziţionate de ministerul sănătăţii au preţuri cuprinse între 80.000 şi 150.000 de euro. Deci, până şi "ministrul bolii" Eugen Nicolăescu a cumpărat mai ieftin decât dl. Nichita!
 
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.