Corneliu Iacobov vrea să candideze în alegerile parlamentare

 
Omul de afaceri Corneliu Iacobov şi-a anunţat (marţi, 13 mai 2008), într-o conferinţă de presă, la Bacău, reintrarea în viaţa politică.
 
"Vreau să candidez atât pentru obţinerea de funcţii în conducerile judeţeană şi centrală ale partidului din care fac parte, PSD, dar şi în alegerile parlamentare din toamnă", a declarat Iacobov, care a adăugat că nu ştie, încă, dacă va opta pentru Camera Deputaţilor sau Senat.
 
Anunţul survine la doar 24 de ore după ce o instanţă a Tribunalului Bucureşti l-a achitat întru proces început în urmă cu patru ani, în care era acuzat de procurori pentru spălare de bani, abuz în servicu şi asociere în vederea comiterii de infracţiuni.
 
"Am spus de la început că este o făcătură politică, iar o primă decizie a justiţiei a dovedit-o", a precizat Iacobov, reiterând, apoi, faptul că retragerea sa temporară din politică "a fost o hotărâre proprie", menită 'a nu crea dificultăţi inutile formaţiunii politice din care face parte", la fondarea căreia afirmă că a participat direct.
 

Acesta a refuzat, însă, să ofere date despre detenţia sa, apreciată de el ca fiind "nedreaptă, umilitoare şi nefirească mai bine de trei luni", precum şi despre dosarele ce i-au fost făcute de anchetatori, motivând că nu doreşte să influenţeze derularea recursului la Curtea de apel Bucureşti.
 
"Vor mai trece circa doi ani de derulare a acţiunilor în instanţă până la închiderea acţiunii", a spus Iacobov, despre dosarul în care este acuzat de procurorii DIICOT.
 
Corneliu Iacobov nu a ezitat să afirme că procesul în care este implicat "are caracter politic" şi "a fost iniţiat din ordinul preşedintelui Băsescu".
 
"Am fost primul deţinut politic al regimului Băsescu. (…) Faptul că sunt complet nevinovat şi am fost umilit, din frică şi invidie politică, va ieşi la iveală, arătând oamenilor cine este cu adevărat cel ce mânjeşte procesul democratic început şi de mine, prin participarea, încă din primele minute de la declanşarea sa, la Revoluţia din decembrie 1989", a mai spus Corneliu Iacobov.
 
Întrebat dacă, în condiţiile în care va câştiga în toate instanţele, va da în judecată pe cei responsabili de arestarea şi implicarea sa în respectivul proces, Corneliu Iacobov a precizat că doreşte să se afle în "silentio stampa" până la pronunţarea unei sentinţe definitive şi irevocabile din partea judecătorilor.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.