Taxa pentru prima înmatriculare ar putea fi restituită în 90 de zile de la solicitare

 
Taxa pentru prima înmatriculare ar putea fi restituită proprietarilor de autoturisme în termen de 90 de zile de la data solicitării, potrivit unei propuneri legislative adoptate marţi (13 mai 2008), de Senat, care urmează să fie transmisă şi la Camera Deputaţilor.
 
Textul a fost aprobat de senatori cu 45 de voturi pentru, 6 împotrivă şi o abţinere.
 
Stabilirea termenului de 90 de zile a fost un amendament adus de Comisia economică a Senatului, la o propunere legislativă aparţinând Grupului parlamentar al PD-L.

 
Această propunere prevede abrogarea articolelor din Codul fiscal referitoare la taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule.
 
Iniţiatorii doreau ca restituirea sumelor încasate din aceste taxe speciale să fie efectuată până la data de 31 decembrie 2008, de către Ministerul Economiei şi Finanţelor, dar, ca urmare a amendamentului adus de Comisia economică, sumele vor fi restituite în termen de 90 de zile de la data solicitării.
 
Guvernul nu a susţinut adoptarea acestei iniţiative, deoarece prevederile referitoare la taxa de primă înmatriculare au fost deja modificate, aceasta fiind înlocuită cu una nouă.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.