EUR
4,76 RON
(+0.11%)
USD
4,18 RON
(+0.4%)
GBP
5,49 RON
(+0.53%)
CHF
4,21 RON
(-0.15%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,13 RON
(+0.53%)
BGN
2,43 RON
(+0.11%)
RUB
0,07 RON
(-0.53%)
ZAR
0,29 RON
(-1.21%)
BRL
1,11 RON
(-0.1%)
CNY
0,62 RON
(+0.35%)
INR
0,06 RON
(+0.02%)

Camera de Comerţ Imobiliar solicită eliminarea taxei de pod de la Giurgiu

0
 
Camera de Comerţ Imobiliar solicită autorităţilor eliminarea taxei de pod de la Giurgiu şi reorganizarea fostului punct de trecere a frontierei între România şi Bulgaria.
 
Camera de Comerţ Imobiliar susţine că taxa este anacronică în raport cu noile relaţii existente între România şi Bulgaria în spaţiul Uniunii Europene şi nejustificată, pentru că podul care face legătura între România şi Bulgaria este o construcţie publică iar întreţinerea sa se realizează de la bugetul de stat.
 
Reprezentanţii Camerei susţin că spaţiul şi infrastructura existentă în perimetrul fostului punct de trecere al frontierei trebuie reorganizat, cu mai multe unităţi de servicii care să compenseze financiar, prin impozitele virate, eliminarea taxei.
 
În plus, este recomandabil ca la bifurcaţia drumului de la intrarea în ţară să fie introdus un indicator către Bucureşti şi altul către comuna Oinacu deoarece turiştii străini fac confuzia între intrarea în Capitală şi comuna din Giurgiu.

 
Totodată, Camera solicită creşterea regimului de viteză de la 50 la 70 km/oră în comune, iar pe tronsoanele extraurbane să fie adoptat regimul de viteză pentru autostradă.
 
Ministrul de externe bulgar Ivailo Kalfin a declarat că taxa de pod între Giurgiu şi Ruse va rămâne în vigoare. Acesta a ţinut să precizeze că eliminarea taxei nu este posibilă din cauza opoziţiei părţii române.
 
Chiar dacă Bulgaria ar ridica taxele, acestea vor continua să fie colectate pe malul nordic al Dunării, a afirmat Kalfin. Ministrul a mai anunţat că este posibilă introducerea, până în toamna acestui an, a unei linii de transport public între Ruse şi Giurgiu, la preţul unui bilet urban normal.
 
În urmă cu o lună, Comisia Europeană a anunţat că taxa de pod poate fi menţinută dacă nu împiedică libera circulaţie a persoanelor şi dacă fondurile astfel colectate sunt folosite doar pentru întreţinerea echipamentelor podului.
loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.