Din 2009, Renault produce Sandero în Rusia

 
Constructorul auto francez Renault va demara la finele lui 2009 producţia modelului Sandero la uzina Avtoframos, societatea mixtă formată de Renault şi primăria oraşului Moscova.
 
Constructorul speră că Sandero îi va consolida poziţia pe segmentul micilor automobile urbane, în plină creştere.
 
Noul model, conceput pe baza unei platforme Renault-Nissan şi echipat cu motoare pe benzină şi diesel, va fi construit la noile capacităţi de producţie ce urmează să fie adăugate uzinei Avtoframos. Până în 2009 această uzină urmează să-şi dubleze capacităţile de producţie la 160.000 de unităţi pe an. Asamblarea modelului Renault Logan va continua şi după lansarea în producţie a modelului Sandero.
 
Avtoframos a fost înfiinţată în anul 1998, ca o societate mixtă între Renault şi primăria oraşului Moscova. Participaţia deţinută de grupul auto francez se ridică la 94,1 procente, iar primăria oraşului Moscova controlează restul de 5,9 procente. Anul trecut, societatea mixtă a produs 80.000 de autovehicule Renault Logan, în creştere cu 41 de procente faţă de 2006.
 

Constructorul auto român Dacia, filială deţinută în proporţie de 99,43% de constructorul auto francez Renault, va lansa în jurul lunii iunie 2008 pe piaţa europeană modelul Sandero.
 
Comercializarea Sandero va începe în România din iunie, concomitent cu lansarea pe pieţele din Bulgaria şi Turcia, urmând ca până la încheierea anului modelul să fie introdus pe restul pieţelor europene, unde Dacia este prezentă.
 
Sandero, primul hatchback din istoria Dacia, este modelul care a introdus şi noua siglă a companiei. Sandero are o lungime de 4,02 metri, o lăţime de 1,75 m, un ampatament de 2,59 m, şi va fi echipat cu ambele versiuni de putere ale motorului diesel de 1,5 litri, dar si cu motorizările pe benzină, 1,4 MPI si 1,6 MPI 105 cai-putere.
 
Sandero, automobil de tip hatchback, va deveni al cincilea model din gama Dacia Logan, după versiunile de caroserie berlină, MCV (break), Van şi pick-up. Maşina se înscrie în gama autovehiculelor ecologice, cu emisii de CO2 de 120 de grame pe kilometri. Constructorul insistă pe fiabilitatea modelului şi oferă o garanţie de trei ani sau 100.000 de kilometri.
 
Dacia, societate cu o vechime de 42 de ani, a fost preluat de Renault în anul 1999.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.