Orange va vinde telefonul iPhone în România

 
Operatorul de telefonie mobilă Orange, divizie a grupului francez France Telecom, a anunţat semnarea unui nou acord cu grupul informatic american Apple pentru comercializarea telefonului iPhone în Austria, Belgia, Egipt, Iordania, Polonia, Portugalia, Republica Dominicană, România, Slovacia, Elveţia, precum şi pe pieţele africane, informează AFP.
 
Potrivit unui comunicat publicat pe pagina de Internet a grupului francez, în cursul acestui an divizia Orange va începe să comercializeze iPhone în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.
 
În luna martie a acestui an, preşedintele grupului France Telecom, Didier Lombard, a anunţat că grupul France Telecom intenţionează să aducă iPhone în România prin divizia sa Orange România, dacă va reuşi să convingă firma americană Apple Inc, producătorul dispozitivului. Acesta a precizat că noua tehnologie iPphone, care oferă telefonie, internet şi tv, este îmbunătăţită lunar cu software nou şi reprezintă exact serviciile pe care grupul vrea să le ofere clienţilor săi. Apple a încheiat contracte de exclusivitate pentru iPhone cu un unic operator de telefonie pe anumite pieţe.
 
Acest telefon se comercializează deja în SUA, Marea Britanie, Germania, Franţa, Irlanda şi Austria. iPhone s-a dovedit un produs de succes pe piaţă graţie combinaţiei între telefonul mobil şi media player. Apple şi-a propus să vândă 10 milioane iPhone în 2008, acoperind un procent din piaţa mondială a telefoanelor mobile. În 2007, Apple a vândut aproximativ patru milioane telefoane iPhone.
 
După ce a vândut un milion de unităţi în SUA, iPhone a ajuns, la începutul lui noiembrie 2007, în Franţa, Marea Britanie şi Germania, prin intermediul companiei Orange, al celei spaniole Telefonica (filiala sa O2) şi, respectiv, Deutsche Telekom. Rene Obermann, directorul executiv al Deutsche Telekom, a anunţat recent că în Germania s-au vândut peste 100.000 de terminale iPhone din luna noiembrie 2007, când a început comercializarea în Germania, şi până în prezent.
 
Orange România avea, la finele lui 2007, un număr de 9,8 milioane de clienţi, în timp ce Vodafone România, principalul competitor al operatorului avea la sfârşitul anului trecut 8,8 milioane clienţi. Piaţa locală a telefoniei mobile este dominată de Orange, cu o cotă de 43,8%, şi de Vodafone, cu 38,7%. Cosmote se situează pe locul al treilea (15,3%), fiind urmat de Zapp (2,2%).
 
Recent, operatorul britanic Vodafone Group Plc, cel mai mare operator de telefonie mobilă din lume în funcţie de cifra de afaceri, a anunţat că va comercializa telefonul iPhone, produs de Apple Inc, pe zece pieţe (Australia, Cehia, Egipt, Grecia, Italia, India, Portugalia, Noua Zeelandă, Africa de Sud şi Turcia) cu o populaţie totală de peste 1,4 miliarde locuitori.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.