Aeroportul din Suceava, dat pe mâna americanilor pentru 250 milioane euro

 
Aeroportul Suceava ar putea fi modernizat cu ajutorul companiei americane "Amnyc Group", care a discutat, săpămâna trecută, cu reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Suceava pe marginea unui proiect de contract de asociere.
 
Potrivit preşedintelui CJ, Gavril Mârza, proiectul respectiv vizează extinderea şi modernizarea pistei şi aerogării, urmând ca americanii să efectueze investiţii de aproximativ 250 milioane euro în extinderea pistei la 3.400 de metri lungime şi 100 de metri lăţime.
 
Compania americană intenţionează, de asemenea, să finanţeze construcţia unei autostrăzi private în judeţ şi să construiască mai multe sere şi locuinţe.
 
În mod firesc, oameni de afaceri de peste ocean nu doresc să facă toate acestea în scop caritabil. În contrapartidă, CJ Suceava va trebui să cedeze administrarea aeroportului, o adevărată "mină de aur", având în vedere valoarea taxelor ce se percep mai ales pentru zona cargo. Astfel, americanii cumpără, practic, aeroportul din nordul Moldovei pe perioada contractului de asociere, fără licitaţie, fără bătăi de cap sau proiecte de privatizare.
 
Calculul yankeilor este cu atât mai eficient cu cât cele 250 milioane de euro vor fi investite în infrastructura unităţii pe care urmează să o administreze, nemaifiind nevoiţi să aloce o sumă suplimentară pentru investiţii.
Loading...
Citește și
1 Comentariu
  1. Popa A spune

    de ce nu am fost in stare sa facem noi ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.