„Dedeman” i-a „suflat” lui Iulian Dascălu un teren de 4,5 hectare

 
– Compania băcăuană va plăti o redevenţă de 139.000 euro pe an

"Dedeman" s-a "duelat" cu "Hornbach Imobiliare" şi cu "Iulius Management Center", firma lui Iulian Dascălu arătându-se dispusă să plătească o redevenţă anuală de numai 2 euro/mp

 
 
În urma celei de-a treia licitaţii organizate pentru concesionarea terenului ocupat în prezent de baza Direcţiei de Servicii Publice Municipale (DSPM) Iaşi, compania "Dedeman" a fost desemnată câştigătoare, cu oferta financiară cea mai avantajoasă pentru municipalitatea ieşeană.
 
"Firma «Dedeman» a fost cea mai consecventă dintre societăţile participante, aceasta depunând oferte la fiecare dintre cele trei licitaţii organizate de către Primărie în vederea concesionării celor 4,5 hectare de teren din str. Bucium nr. 26. Mai mult, aceasta a avut oferta cea mai convenabilă pentru municipalitate.
 
Dacă nici una dintre celelalte două firme care au mai participat la ultima licitaţie nu va depune contestaţie în termenul prevăzut de lege, vom semna actele cu firma desemnată câştigătoare", a declarat Andrei Trofor, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iaşi.
 
Municipalitatea ieşeană a scos la licitaţie acest teren, situat în preajma Centrului Comercial "Felicia" al Carrefour, ca urmare a interesului manifestat anul trecut de către compania "Vinci Construction Grands Projets", care se ocupă de proiectele "Carrefour".
 
Aceasta a solicitat concesionarea directă a terenului, în vederea construirii unui centru comercial pentru activitatea de bricolaj. Deşi, iniţial, primarul Iaşului, Gheorghe Nichita, opina că este posibilă o concesionare directă a terenului, cu condiţia ca investitorul să-şi asume costurile mutării bazei DSPM în altă zonă a oraşului, ca urmare a opoziţiei consilierilor locali, s-a recurs la soluţia prevăzută de legislaţie, cea privind concesionarea prin licitaţie.
 
S-a avut în vedere că terenul se află într-o zonă foarte bună şi are o valoare apreciabilă, fiind create astfel premisele ca la licitaţie să se prezinte şi alţi investitori interesaţi.
 
La primele două tentative de concesionare s-a prezentat doar compania "Dedeman", astfel încât nu s-au putut derula licitaţiile, iar la a treia încercare au fost trei investitori interesaţi, oferta cea mai bună fiind formulată tot de "Dedeman", care şi-a manifestat disponibilitatea de a oferi o redevenţă anuală de 139.000 euro.
 
Ceilalţi doi ofertanţi au fost compania "Hornbach Imobiliare", care a avansat o redevenţă anuală de 130.000 euro, şi "Iulius Management Center", care a avut oferta cea mai mică, de 90.500 euro/an (2 euro/mp/an). Redevenţa minimă stabilită de Primărie pentru pornirea licitaţiei a fost de 90.000 euro/an.
 
În cazul în care în perioada legală nu va fi formulată vreo contestaţie, Primăria va încheia contractul de concesionare pe o durată de 49 de ani a suprafeţei de 4,5 hectare de teren. Conform caietului de sarcini, câştigătorul licitaţiei va avea obligaţia de a plăti în avans suma de 1,7 milioane euro, în vederea construirii unei baze moderne în zona Galata pentru DSPM.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.