Fraudă de minim 5 miliarde ROL la BRD Botoşani

  • Funcţionara băncii a accesat conturile unor persoane juridice, transferând ilegal sume de bani
 
O fostă angajată a sucursalei din Botoşani a Băncii Române pentru Dezvoltare-Groupe Societe Generale (BRD-GSG) este cercetată penal pentru înşelăciune în formă continuată, după ce a efectuat mai multe operaţiuni neautorizate, producând băncii un prejudiciu de minimum 500.000 de lei.
 
"BRD a descoperit o serie de operaţiuni neautorizate efectuate de o fostă angajată a băncii. Banca a depus plângere penală împotriva acestei persoane, cercetările fiind acum în curs de desfăşurare. Nu putem furniza în acest moment mai multe detalii, pentru că acest lucru ar putea dăuna anchetei", se arată într-un comunicat transmis de conducerea BRD-GSG.
 
Prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, Florina Piloş, a confirmat începerea urmăririi penale împotriva fostei angajate a BRD-GSG, însă a refuzat să ofere detalii despre caz.
 
Potrivit unor surse apropiate anchetei, funcţionara băncii ar fi accesat conturile unor persoane juridice, transferând ilegal sume de bani din conturile acestora.
 
Conducerea BRD-GSG susţine că nici unul dintre clienţii băncii nu a suferit prejudicii, banca acoperind frauda.
Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.