Seminar de informare pentru dezvoltarea structurilor de sprijinire a afacerilor

  • COMUNICAT DE PRESĂ
 
Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est  organizează  în data de 21 mai 2008 seminarul de informare cu privire la domeniile majore de intervenţie 4.1: „Dezvoltarea durabilă a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanţă regională şi locală” şi 4.2: Reabilitarea siturilor industriale poluate şi neutilizate şi pregătirea pentru noi activităţi”. Evenimentul va avea loc la Bacău, Hotel Moldova, str. Nicolae Balcescu, nr. 16, începând cu ora 11.00.
 
Prin aceste domenii de intervenţie ale Programului Operaţional Regional 2007-2013, vor fi finanţate atât proiecte care implică reintroducerea siturilor industriale în circuitul economic, prin depoluare, curăţare şi reabilitare,  cât şi proiectele care vizează crearea/ extinderea/ modernizarea structurilor de sprijinire a afacerilor.
 
Structurile de sprijinire a afacerilor reprezintă structuri clar delimitate, care asigură o serie de facilităţi sau spaţii care vor fi utilizate de operatori economici, cu precădere IMM-uri, pentru activităţi de producţie şi/sau prestare servicii. Administratorul structurii nu poate fi utilizatorul exclusiv al structurii de sprijinire a afacerilor ce face obiectul proiectului.

 
Pentru „Reabilitarea siturilor industriale poluate şi neutilizate şi pregătirea pentru noi activităţi”sunt eligibile  autorităţile publice locale, iar pentru „Dezvoltarea durabilă a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanţă regională şi locală” sunt eligibile: autorităţi publice locale, camere de comerţ, asociaţii care reprezintă mediul de afaceri şi societăţi comerciale sau cooperative care se încadrează în categoria întreprinderilor mici şi mijlocii.
 
Pentru aceste două domenii de intervenţie alocarea finaciară orientativă la nivelui Regiunii Nord-Est pentru perioada 2007-2013 este de 83,2 mil Euro. Valoarea totală a unui proiect ce vizează unul din aceste domenii de intervenţie trebuie sa fie cuprinsă între minim 1.700.000 lei şi maxim 85.000.000 lei.
 
La seminar sunt aşteptaţi reprezentanţi ai administraţiilor publice locale, ai asociaţiilor care reprezintă mediul de afaceri şi ai societăţilor comerciale interesate să dezvolte proiecte care vizează structuri de sprijinire a afacerilor, atât în mediul  urban , cât şi în mediul rural.
 
Cu această ocazie, participanţii vor avea prilejul să se familiarizeze cu criteriile de eligibilitate ale solicitanţilor, proiectelor şi cheltuielilor, cu cadrul instituţional implicat în gestionarea Programului Operaţional Regional, dar şi cu regulile de completare şi depunere a cererilor de finanţare.
loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.