ArcelorMittal Galaţi continuă procesul de externalizare

 
Directorul general al ArcelorMittal Galaţi, Augustine Kochuparampil, a anunţat că procesul de externalizare va continua în combinat, sectoarele vizate fiind fabricile de var şi transportul intern.
 
Augustine Kochuparampil a amintit despre acordul cu Linde Group, care prevede concesionarea fabricii de oxigen, începând cu luna iunie, construirea unei noi unităţi de separare a aerului şi modernizarea tuturor echipamentelor existente, valoarea totală a investiţiei depăşind 100 de milioane de euro.
 
"Cu siguranţă ştiţi despre fabrica de oxigen. Lucrurile se mişcă foarte bine şi ei vor începe să funcţioneze de la 1 iunie. Suntem mulţumiţi de cum merg lucrurile", a declarat directorul general al ArcelorMittal.
 
El a precizat că angajaţii structurilor externalizate intră în responsabilitatea combinatului.
"Dacă cineva nu va dori să lucreze la noua firmă nu va fi forţat să o facă şi îi vom asigura un loc de muncă la noi", a spus Kochuparampil.
 
Directorul general al ArcelorMittal a anunţat că, într-o lună, două, vor fi externalizate şi fabricile de var, iar în 2009 este posibil să fie externalizat şi transportul intern.
 
"Noi exploatăm un număr mare de maşini, camioane şi avem şi un garaj, unde sunt reparate şi întreţinute. Este o activitate specializată, dar nu am luat încă o decizie privind eventuala externalizare", a menţionat Kochuparampil.
 
"Externalizarea activităţilor secundare către companii de top din respectivele sectoare ne va ajuta să creştem eficienţa combinatului, fiind un pas esenţial în transformarea ArcelorMittal Galaţi într-un centru de excelenţă pentru tablă groasă. Din activitatea de bază a combinatului nu vom externaliza nimic, pentru că noi suntem experţi pe oţel", a declarat Augustine Kochuparampil.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.