Ecomaster dezvoltă o tehnologie de mediu unică pe piaţa autohtonă

  • COMUNICAT DE PRESĂ 
 
Ecomaster – Servicii Ecologice, companie a grupului Rompetrol, dezvoltă în premieră în România o tehnologie proprie de neutralizare şi eliminare a deşeurilor periculoase. Într-o fază ulterioară, procesul include şi decontaminarea terenurilor afectate de aceste deşeuri, care sunt astfel redate în folosinţă, după acţiuni specifice de ecologizare.  
 
Noua tehnologie este realizată de echipa de cercetare-dezvoltare a Ecomaster şi a necesitat o investiţie de aproximativ 2 milioane USD, aici fiind incluse şi costurile procesului de inovare, testare şi implementare, achiziţionarea echipamentelor necesare şi trainingul personalului în aplicarea noilor procese.
 
Într-o primă fază, scopul acesteia este de a elimina cele 120.000 tone de gudroane acide "istorice" de la Rafinăria Vega din Ploieşti, proces care se va încheia la sfârşitul anului 2009. În paralel, Ecomaster va oferi şi altor companii româneşti o alternativă locală avantajoasă la tehnologiile dezvoltate şi implementate în SUA sau vestul Europei.
 
"Ecomaster va investi încă 1,7 milioane USD până la sfârşitul lui 2009 pentru aplicarea acestei soluţii în vederea susţinerii simultane a proiectelor altor companii care şi-au manifestat deja interesul. Încă 1,8 milioane dolari sunt alocaţi în acest an pentru dezvoltarea unor facilităţi specifice activităţilor de management al deşeurilor. Astfel, programul de investiţii de mediu al Ecomaster pentru perioada 2008-2009 va ajunge la aproximativ 5,5 milioane dolari, constituind un avantaj competitiv decisiv în poziţionarea companiei ca lider al pieţei de servicii integrate de gestiune a deşeurilor industriale", a declarat Romulus Ilie, director general Ecomaster.  
 
Ecomaster Servicii Ecologice furnizează servicii de ecologie industrială unui număr de peste 300 companii din domeniul petrolier, industria constructoare de maşini, industria chimică, etc. Serviciile oferite de Ecomaster includ: prelucrarea nămolurilor petroliere acide şi a reziduurilor industriale solide, modernizarea şi exploatarea staţiilor de epurare a apelor uzate industriale, remedierea siturilor contaminate, o reţea naţională de colectare a uleiurilor uzate şi consultanţă specializată în domeniul protecţiei mediului. Compania a înregistrat o cifră de afaceri de 10 milioane de dolari în 2007 şi estimează dublarea acesteia până la sfârşitul lui 2009.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.