Guvernul României, chemat din nou la raport de către Organizaţia Internaţională a Muncii

  • COMUNICAT DE PRESĂ
 
În urma plângerii formulate de Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ privitoare la violarea sistematică de către Guvernul României a Convenţiei OIM nr. 95/1949 privind protecţia salariului, plângere înregistrată la Biroul Internaţional al Muncii de la Geneva, Board-ul OIM a hotărât, în iunie 2007, cu prilejul Adunării Generale, introducerea României pe lista cazurilor speciale care au fost discutate de către Comisia de Norme a OIM şi monitorizarea anuală a României privind respectarea Convenţiei nr. 95/1949, ratificată în anul 1973.

 
Faptul că răspunsul Guvernului României înaintat Organizaţiei Internaţionale a Muncii nu a fost conform cu realitatea, a determinat acest for internaţional, să introducă  România, pentru a doua oară în doi ani de zile, pe lista cazurilor speciale  care vor fi discutate de către Comisia de Norme a OIM cu prilejul Adunării Generale din luna iunie 2008.
 
Neelaborarea până în acest moment a unui proiect de lege privind salarizarea din sectorul bugetar, aşa cum s-a angajat Guvernul României prin Acordul încheiat cu federaţiile sindicale din învăţământ în 28.11.2005, lege prin care să se micşoreze decalajele dintre salariile cadrelor didactice şi celelalte categorii de bugetari, neacordarea primei de vacanţă, a sporului de 100% din salariul de bază pentru persoanele care prestează activităţi în zilele de repaus săptămânal, a sporurilor şi indemnizaţiilor prevăzute în contractul colectiv de muncă, sunt doar câteva argumente care au condus la luarea acestei decizii de către OIM.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.