Ultima frontieră a prostituţiei: întreprinzătoare care se autogestionează

 
În cartierele centrale, dar şi periferice ale oraşului Milano se extinde tot mai mult o reţea comercială care face zilnic noi prozeliţi. Aici există o concentrare imobiliară de "case cu orele" încât ţi-ai putea închipui de-acum străzile goale, dar de fapt sunt şi acelea pline cu prostituate, travestiţi, băieţi de viaţă, mai ales români.
 
"Cererea de sex contra cost este foarte mare, tot mai mare – afirmă Francesco Messina, şeful echipei mobile a Carabinierilor din Milano unde recent a fost descoperită o reţea de câteva zeci de apartamente pe care agenţi imobiliari le închiriau unor prostituate care se autogestionau’’, notează ziarul La Repubblica.
 
"Apartamentul iubirii", cu două camere, pare, la prima vedere, a fi locuit de o studentă sau de o tânără aflată la începutul vieţii ei de single: mobilă Ikea, lumânări parfumate cu esenţă de santal, reviste pentru femei şi de fitness aşezate pe o masă, uşa întredeschisă de la bucătărie prin care se zăreşte un pachet de cereale şi o sticlă cu apă. După care, intrând în dormitor, înţelegi totul: saltele, bice, evantaie, creme, unguente, şi peste tot lumânări şi o vază de sticlă în formă cilindrică plină cu prezervative.
 
În noul cadru toponomastic al sexului contra cost şi la domiciliu există adrese care nu prevăd plăcuţe, sau cel puţin nu imediat. Pentru a ajunge la ele, fie că este vorba de o casă "dotată", de un hotel cu camere rezervate, un centru de înfrumuseţare, o saună, trebuie mai întâi să navighezi pe Internet, dar adresele acestor bordeluri sunt numeroase: www.gnoccatravel.com, care este destul de eficient, sau RosaRossa.com, Chiamami.it, etc.
 
Se pare că, potrivit unor estimări recente, numărul prostituatelor ar fi de 130.000, dintre care 50.000 sunt imigrate, 3.000 minore, 5.000 cele aduse în stare de sclavie. 65% dintre ele afirmă că lucrează pe stradă, dar ele mint în cele mai multe cazuri pentru a evita perchiziţii şi sechestre, 29% lucrează în hoteluri, iar restul primesc clienţii în apartament.
 
În bordelurile moderne milaneze recent descoperite clienţii plăteau până la 2.000 de euro pentru o oră de sex. "Astăzi prostituatele sunt tot mai bine organizate – mai afirmă Francesco Messina -. Majoritatea dintre ele folosesc apartamentele. Numărul clienţilor este în constantă creştere, iar pentru a satisface cererile se multiplică oferta". Nu se mai fac excursii în Cuba, sau în apropiata Lugano, nici călătorii sex low cost. Milano este ca şi Budapesta şi Praga, un oraş care oferă locuri sigure unde poţi cumpăra amorul.
 
A avut loc chiar o schimbare socială a prostituţiei. La ora actuală, pe străzi se văd doar prostituatele care au un proxenet în spate, respectiv albaneze, românce, nigeriene, dar cine vrea să se debaraseze de proxenet, cine vrea să câştige şi reuşeşte să se autogestioneze, închiriază apartamente şi lucrează acolo. Fără să depindă de metrese mascate în spatele unor agenţii pentru fotomodele sau a saloanelor de înfrumuseţare, prostituatele se închid între patru pereţi, sunt "întreprinzătoare" pe cont propriu şi câştigă până la 5.000 de euro pe săptămână.

Citește și
1 Comentariu
  1. mihai m. spune

    Daca ar exista un nou Sft.Ioan sa scrie o noua Apocalipsa cred ca ar fi trebuit sa o copie pe cea scrisa in urma cu 2000 ani.Degradarea si depravarea omenirii conduce fara gres la un sfarsit prevazut, sau mai bine spus calculat de catre Newton in jurul anul 2070.Nu mai muncim, nu ne mai inmultim, nu mai credem si,in fapt, nu sim ce trebuie sa facem pentru a opri acest declin.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.