„Ropharma” SA a înregistrat afaceri în creştere cu 37% în primul trimestru al anului

 
Societatea "Ropharma" SA Braşov, având ca obiect de activitate distribuţia produselor farmaceutice atât prin farmaciile proprii cât şi din depozit, a anunţat pentru primul trimestru al anului în curs o cifră de afaceri de 20.572.059 lei, în creştere cu 37% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2007. Această creştere este cu 27% peste nivelul creşterii pieţei farmaceutice, în condiţiile în care piaţa farmaceutică pe retail a crescut în 2008 cu 10%.
 
Profitul net, însă, a scăzut de la 180.180 lei, la 134.623 lei. Scăderea profitabilităţii se datorează scăderii discounturilor aferente achiziţionării medicamentelor. "Această scădere a discounturilor a fost realizată în contextul reducerii acestora la nivelul tuturor societăţilor ce acţionează în piaţa farmaceutică deoarece importatorii şi distribuitorii de medicamente plătesc medicamentele la un curs mediu de 3,7, faţă de 3,3 cursul la care au fost fixate preţurile la medicamente în luna aprilie 2007", ne-a declarat Alin Rădăşanu, administrator pe probleme economice "Ropharma" SA.

 
Cu toate acestea, societatea nu a renunţat în trimestrul I 2008 la eliberarea de medicamente din cadrul programelor de sănătate, chiar dacă adaosul comercial generat pe acest segment este de doar 1% (medicamente pentru diabet, oncologie, poliartrita reumatoidă, stări postransplant şi hepatită), iar discounturile aferente acestor produse au înregistrat scăderi semnificative, a mai precizat Alin Rădăşanu.
 
SC "Ropharma" SA Braşov pregăteşte în acest an fuziunea prin absorbţie cu societăţile "Farmaceutica Aesculap", "Medica" Bacău şi "Global Pharmaceuticals" Braşov, societatea "Ropharma" având calitatea de societate absorbantă.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.