Ceramica Iaşi investeşte 21 milioane euro pentru o nouă fabrică

 
"Ceramica" Iaşi îşi va tripla capacitatea existentă de producţie în urma unui program de investiţii, pentru 2008, de 45 milioane de euro, dintre care 21 milioane de euro reprezintă construcţia unei noi fabrici de materiale de zidărie, se arată într-un comunicat al companiei.
 
"Ne orientăm către o nouă investiţie, într-o altă locaţie, pentru a deservi cererea tot mai mare de materiale de construcţii. Vrem să ne extindem şi în alte regiuni. Odată cu punerea în funcţiune a noilor linii de producţie de la Iaşi, vom acoperi cu prisosinţă necesarul de cărămidă al întregii regiuni Moldova", a afirmat Iulian Mangalagiu, director general "Ceramica" Iaşi.
 
"Ceramica" a anunţat în februarie că, în 2009, va avea la Iaşi cea mai mare fabrică de cărămidă din ţară, cu o capacitate de producţie dublă faţă de capacitatea medie a fabricilor de cărămidă din România. Investiţia totală pentru acest proiect se ridică la 24 milioane euro, dintre care 17 milioane euro pentru linia de producţie de cărămidă, respectiv şapte milioane euro pentru linia de preparare a materiei prime. Noile linii de producţie reprezintă o investiţie mare, ale cărei construcţii se întind pe o suprafaţă de patru hectare. Utilajele sunt produse de firme din Italia şi Germania, iar inaugurarea investiţiei urmează să aibă loc la începutul anului 2009.

 
"Ceramica" se întinde în prezent pe o suprafaţă de 13 hectare, la marginea Iaşului. În plus, dispune de resurse de argilă pe o suprafaţă de 30 hectare, în apropierea fabricii.
 
La 31 ianuarie 2008, valoarea capitalului social subscris al "Ceramica" Iaşi era de 57 milioane lei (15 milioane euro). Societatea a avut în primul trimestru al anului 2008 o cifră netă de afaceri de 11.758.584 lei şi un profit de 2,432 milioane lei.
 
"Profitul este în scădere faţă de aceeaşi perioadă din 2007, ceea ce reflectă programul de investiţii aflat în derulare, precum şi creşterea cheltuielilor cu utilităţile şi transportul. Estimăm pentru anul 2008 o cifră de afaceri de 17 milioane euro şi un profit net de peste 3 milioane euro", a declarat Iulian Mangalagiu.
loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.