EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(+0.06%)
GBP
5,56 RON
(-0.22%)
CHF
4,19 RON
(-0.12%)
AUD
2,98 RON
(+0.01%)
CAD
3,16 RON
(-0.48%)
BGN
2,43 RON
(-0.08%)
RUB
0,07 RON
(+0.11%)
ZAR
0,29 RON
(-0.06%)
BRL
1,11 RON
(-0.7%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.53%)

Harta blaturilor electorale de la 1 iunie. Faza pe judeţe

0

  • COTIDIANUL susţine că PNL Neamţ a dat la pace cu Pinalti, la fel ca şi PSD, în timp ce Hrebenciuc "trage sforile" pentru ca Dragoş Benea să ajungă preşedintele CJ Bacău.
 
 
COTIDIANUL de astăzi, 26 mai 2008, scrie că, pe bază de protocoale scrise sau de înţelegeri neoficiale blagoslovite însă de şefii de la centru, partidele susţin candidaţi comuni la preşedinţiile CJ şi la primăriile municipiilor, astfel încât să nu piardă nimeni şi să fie toată lumea mulţumită. Dacă la CJ este susţinut un candidat al unui partid, la primăria municipiului reşedinţă de judeţ este susţinut candidatul celuilalt partid care face parte din "blat", în ideea ca ambele partide să poată avea control asupra finanţelor judeţului.
 

 
O colaborare între PNL şi duşmanii de la PD-L este negociată şi la Neamţ, unde fostul lider al PNL Gheorghe Ştefan, actualmente lider al PD-L, ar fi dispus să le arunce şi liberalilor câteva funcţii prin judeţ, dacă-i dau o mână de ajutor la primărie. Pinalti a încheiat, se pare, un "deal" şi cu PSD, al cărui lider local, deputatul Ioan Munteanu, candidează la CJ. Candidatul PD-L la CJ, Vasile Pruteanu, nu este unul cu şanse, drept pentru care şi PSD a desemnat la Primăria din Piatra Neamţ un candidat "de paie", care face figuraţie în campanie.
 
Bacău este judeţul pe care gruparea lui Viorel Hrebenciuc încearcă să-l coloreze din nou în roşu după "revoluţia portocalie" care i-a detronat pe Sechelariu şi pe Iacobov. "Sforarul" Hrebe şi-a atras de partea sa partidul lui Băsescu, care şi-a desemnat un candidat slab la Consiliul Judeţean – Vasile Nistor -, propus pentru a nu-i face probleme candidatului PSD Dragoş Benea. În ceea ce priveşte Primăria Bacău, PD-L a desemnat doi candidaţi, dintre care unul a fost contestat de partid, iar celălalt este fost liberal cu trecut PSD-ist, deci fără şanse să câştige în faţa actualului primar PNL, Romeo Stavarache.
 
Desemnarea de către PD-L a celor doi candidaţi face parte din strategia lui Viorel Hrebenciuc de a rupe voturile astfel încât Stavarache să nu câştige din primul tur. PSD are nu mai puţin de 8 candidaţi indirecţi la Primăria Bacău, personaje care până în urmă cu două luni erau membri, iar acum sunt prezentaţi drept candidaţi independenţi sau trimişi pe la aliaţii de la PC. Cel mai cunoscut dintre ei este Sergiu Sechelariu, fratele fostului primar Dumitru Sechelariu, declarat candidat independent, care are deja 30% opţiuni de vot în sondaje. Candidatul oficial al PSD, Radu Mardare, are 12%, iar aşa-zisul candidat al PD-L, Ioan Chiriac, are 1,9%.

Articolul integral în COTIDIANUL

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.